Najzanimljiviji sajt Balkana

"Oombrella" zna kada će kiša

Koliko vam se puta desilo da krenete vani i na kraju pokisnete jer ste zaboravili kišobran ili ste negde "posejali" svoj kišobran? Da vam se ovakve stvari ne dešavale tu je sada pametni kišobran "Oombrella" koji predviđa kišu to jeste vreme...

 Pametni kišobran koji predviđa kišu - "Oombrella" dizajniran je od strane francuske firme Wezzoo, i on dolazi u duginim bojama u dve verzije - klasični i moderni dizajn. Klasični pametni kiošbran "Oombrella" ima dužinu oko 94 cm i zakrivljenu dršku dok modernija verzija ima 24 cm dugu pravu dršku.

Pametni kišobran svom vlasniku putem mobilne aplikacije preko telefona javlja hoće li kiša padati u narednih 15 do 30 minuta

Ako vlasnik slučajno zaboravi kišobran kod kuće a vani će da bude potencijalno kišan dan, ili ga zaboravi u nekom restoranu,autobusu ili sličnim mestima, pametni kišobran će signalizirati putem mobilne aplikacije i GPS tehnologije gde se nalazi ili ga obavestiti da će uskoro početi padati kiša.

Pomoću senzora, "Oombrella" skuplja podatke o vremenu poput temperature,vazdušnog pritiska, svetla i onda podatke obrađuje i prosleđuje, na vrh ovog kišobrana se može proizvoljno montirati i GoPro kamera.

Otporan je na oluje i udare jačeg vetra jer su žice napravljene od kevlara te je vodootporan, ergonomski oblikovan i sa UV zaštitom.Po tvrdnjama potparola firme "Wezzoo" pametni Oombrella kišobran će se prodavati po ceni od 79 evra to jeste 86 dolara Dok svi zainteresovani trenutno ga mogu nabaviti online preko sajta Kickstarter za promotivnih 59 evra i ili 64 dolara.

Prodaja "Oombrella" pametnog kišobrana u prodavnicama započinje na jesen ove 2016. godine.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1