Najzanimljiviji sajt Balkana


boni i klajd
Oružje koje je nekada bilo u vlasništvu ozloglašenog gangsterskog para Boni Parker i Klajd Berou,biće prodati na aukciji u toku  meseca januara....

po rečima aukcijske kuće Mayo Auction & Realty.Boni Parker i Klajd Berou bili su poznati gangsteri koji su harali u centralnom delu SAD tokom Velike depresije 1931 do 1935.godine.

Tompson poluatuomatska puška kalibra 45 takođe poznata pod nazivom Tommi Gun i sačmarica Vinčester kalibra 12 mm koja datira iz 1897.godine mogla bi da na aukciji postigne veliku cifru.Ovo oružje je uzela policija,nakon neuspelog napada na gangsterski duo i kada su u ovoj akciji ubijena dva policijajca.Tada su Boni i Klajd ostavili iza sebe ovo oružje u gradu Džoplinu,Misuri aprila 1933.godine
oruzje boni i klajd
Tokom ovog neuspelog napada na Boni i klajd oni su iza sebe ostavili i  oruže i fotoaparat.U fotoaparatu je nađena serija crno-belih fotografija - uključujući i sliku na kojoj se vidi kako Boni "razoružava" Klajda .Stručanjaci ističu i veruju da će ta ista puška koaj je uperena na Klajdov stomak naci na aukciji.

Ovo oružje je bilo u posedu porodice Marka Lairmorea i njegove sestre,iz Springfieldu,a dobili su ga od svog pradede.

Lairmore je izjavio "nema sumnje da je ovo oružje koje će se naći na aukciji 21 januara  pripadalo je Boni i Klajd."Kada su u Springfildu,kidnapovali policajca i držali ga u svom automobilu”.

Oružje Boni i Klajd je bilo izloženo  u periodu od 1973 do 2011 u Springfildskom muzeju policije koji je jedno vreme bio i poznat i kao zatvor.
boni i klajd pistolji
Boni i Klajd su bili poznat po svom hladnom pljačkanju banaka,dok će tokom njihovog druženja Klajd insistirati i na pljačkanju malih prodavnica.

Tokom svoje gangsterske karijere,par je ubio devet policajaca zajedno sa nekoliko nevinih prolaznika.
Za sada se ne zna početna  aukcijska cena oružja gangstera Boni i Klajda...

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1