Najzanimljiviji sajt Balkanaasgardia nacija

Ruski naučnik i svemirski sručnjak, Dr Igor Ašurbejli, 12. oktobra ove  2016. godine u Parizu objavio je osnivanje prve svemirske nacije(države) Asgardije! Asgardija je dobila već pola miliona zahteva za državljanstvo,....

a iz Srbije je već stiglo već 954 zahteva što Srbiju stavlja na 57 mesto od 233 zemlje iz koje su stigli zahtevi.

Iz susedne Hrvatske stiglo je 1019 zahteva te su na 53 mestu po brojnosti iz Bosne i Hrecegovine 259 (90 mesto dok je iz Crne Gore stiglo 48 crnogoraca Makedonaca trenutno ima 232 i oni se nalaze na 97 mestu. Najviše Asgardijanaca imaju Kinezi sa 140.000, drugi su Amerikanci sa 55.000, a treći Turci sa 44.000.

Sledeće 2017. godine naučnik Dr Igor Ašurbejli, planira da svojim ličnim novčanim sredstvima finasira slanje prvog satelita u svemir koji će predstavljati teritoriju ove zemlje, a koja za početak neće naravno, biti naseljena ljudima.

Trenutno Asgardijci učestvuju u konkursi za izbor državne zastave i himne, a upis novih građana ovog momenta je zaustavljen, zbog preopterećenja omalenog državnog aparata ali opterećenja servera.
asgardia stanovnici


Iako deluje kao potpuno luda ideja, Ašurbejli ima dovoljno novca da sam pokrene ovu svemirsku državu, a oko sebe je okupio i priličan broj eminentnih svetskih naučnika, sada i Asgardijaca.

"Svetu preti opasnost od neregulirane eksploatacije svemira. Ključna ideja Asgardije je mir u svemiru i pokušaj sprečavanja da se zemaljski sukobi prebace u svemir. Asgardija je jedinstvena s filozofskog aspekta jer je naš cilj služiti čitavom čovečanstvu, bez obzira na lično bogatstvo pojedinca te prosperitet zemlje u kojoj se rodio" objasnio je Ašurbejli prlikom osnivanja nove svemirske nacije.

U manifestu prve vanzemaljske nacije Asgardije stoji da zakoni koji se tiču svemira ne smeju postati zakoni džungle, te da se resursi u svemiru moraju zaštiti, jer pripadaju svakom od nas.

On je najavio i da nova nacija, koja već ima formiranu vladu sa 11 ministarstava, planira da u budućnosti zatraži prijem u članstvo Ujedinjenih nacija.

Vesti o lansiranu prvog u nizu od nekoliko satelita Asgardije, kao i osnivanja ambasada, biće objavljeni na novoj konferenciji za medije 12. novembra. Naziv države i nacije dolazi iz nordijske mitologije, gde Asgard predstavlja grad u nebesima, odnosno zemlju bogova.

Inače, Ašurbejli je rođen u Azerbedžanu u Bakuu, a posle diplome na državnoj akademiji seli se u Moskvu. Dobitnik je UNESCO-ve medalje za doprinos u razvoju nauke i nanotehnologije.

U Beču je osnovao Međunarodni svemirski istraživački centar (AIRC), koji proizvodi sisteme i alate koji se koriste u visokotehnološkim firmama, odakle je i potekla ideja o Asgardiji.

Na  kraju ko želi može da se priključi prvoj svemirskoj naciji Asgardiji na ovom linku ovde

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala