Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:Stari  nemački novac pfening
Jedan nemenovani vozač kamiona iz severne Nemačke 30 godina je skupljao kovanice od 1 i 2 nemačka pfeninga, Tako je naslednicima ostavio gotovo 2.5 tone kovancica-pfeninga...

Kada je maja ove godine preminuo njegova porodica je nasledila preko milion kovanica i koje su težile kako smo rekli, 2.5 tone koje su im zadale više brige nego sreće.

Kada je uveden Euro kao valuta Nemačka je bila jedan od zemalja koje su odlučile da će njihova stara valuta, u ovom slučaju nemačka marka, i dalje imati vrednost u neograničenom roku.

Zahvaljujući tome porodica pokojnog vozača je dobila priliku iskoristiti nasleđene kovanice - pfeninge.


Vreće pune kovanica odneli su u jednu pokrajinsku banku koja ih je potom prosledila središnjoj Saveznoj banci gde je službenik Wolfgang Kemereit morao izbrojati sve kovanice kako bi saznali o kolikom je iznosu tačno reč.

" Svaki pfening od 2.5 tone kovanica morao je da prođe kroz moje prste, ali ja to volim raditi pa mi nije bio problem", rekao je službenik banke Wolfgang.

Službeniku banke trebalo je gotovo šest meseci da izbroji sve kovanice - pfeninge, a kad ih je izbrojao porodica preminulnog vozača dobila je informaciju da su nasledili tačno 8.000 evra

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala