Najzanimljiviji sajt BalkanaAida Hadzialic ministarka

Švedska ministarka Aida Hadžialić podnela je danas ostavku zbog voženj u alkoholisanom stanju Nakon što je ministarku zaustavila policija njoj je analizom joj je utvrđeno 0,2 promila alkohola u krvi...."Ja znam da su mnogi razočarani u mene, i ja sama sam ljuta na sebe, a pre svega se jako kajem", rekla je Hadžialićeva na konferenciji za novinare održanoj jutros u Rosenbadu, preneo je sajt Klix.ba.

Prema navodima švedskih medija, 29-godišnju ministarku je policija zaustavila preksinoć, a Hadžialićeva je rekla da je napravila najveću grešku u životu.

Objasnila je da je popila samo dve čaše vina, verujući da će alkohol nestati iz njenog organizma pre nego sedne za volan.

Hadžialićeva je privukla veliku pažnju medija kao najmlađa ministarka u švedskoj vladi kada je početkom oktobra 2014. godine došla na tu poziciju u ministarstvu obrazovanja sa svega 27 godina. Njen resor je bio razvoj gimnazija i unapređenje nauke.

Aida Hadžialić rođena je u Foči, a u Švedsku je stigla kao izbeglica kada je imala svega pet godina.
Prava je studirala na švedskom Univerzitetu Lund. Na fakultetu je postizala vrhunske rezultate i diplomirala 2010. godine. Odmah je izabrana za zamenicu gradonačelnika Halmštada. Inače je član je švedske Socijaldemokratske partije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala