Najzanimljiviji sajt Balkanatenk za sina
Jian Lian je bivši kineski vojnik njegov 6-godišnji sin zamolio je svog tatu, da mu napravi tenk kao poklon za rođendan.Mali dečak ni u snu nije sanjaoa da bi mui se takva jedna želja ispuniti.....

Pošto je njegov otac imao mnogo slobodnog vremena, odlučio je da ispuni sinovu želju,i tako... napraviti pravi tenk.! Koristeći dizajn za laki tenk tipa 63A Narodne oslobodilačke armije, Jian se dao na posao i uspeo je da za dva meseca napravi pravi potpuno funkcionalni tenk repliku.

Jian kaže: "Na tržištu nisam mogao naći ništa prikladno, pa sam odlučio da sam napravim tenk. Hteo sam da poklon bude stvarno poseban."

Jin kaže da je prvo imao u planu da napravi mali tenk - manji model, ali kada je shvatio da lako i jeftino može doći do delova poput traktorskih guma i motora, odlučio je da napravi tenk u prirodnoj veličini.Tenk ima dužinu od 5 metara ,dva metra je visok a mala replika je teška 3 tone
tenk za sina
„Radio sam na održavanju vojnih aviona i kasnije sam se povukao i počeo raditi kao vozač kamiona. Posao mi je dobro išao, pa sam odlučio da se malo odmorim. Prodao sam kamion, ali se tada nije dopalo što nemam šta da radim. Tako da je ideja o izradi tenka stigla u pravo vreme."

Projekat je bilo teško držati u tajnosti, ali 31-godišnji Jian kaže da se je posao isplatio kada ga je konačno pokazao sinu.Na izradu tenka je potrošio 4,000 funti to jeste 4.800 evra, kako smo rekili za ovaj posao bilo mu je potrebno bila su mu potrebna dva meseca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala