Najzanimljiviji sajt Balkanavruca reka amazon

Ova misteriozna reka duga je svega četiri kilometra i nalazi se duboko u srcu Amazona, njena voda toliko je vruća na nekim mestima ona vri. Priča o reci dugo je bila legenda u Peruu.Ovu "pakleno vruću" reku u Amazonu otkrio geofizičar Andres Russo....

Mnogi su ga naučnici uveravali da je takav fenomen nemogućRusso je reku pronašao još 2011. godine, čija se temperatura u proseku kreće i do neverovatnih 90 stepeni celzijusa!.

Kako tvrdi Russo, voda koja tu protiče je toliko vruća da se u njoj možete čak napraviti čaj.!

Fenomen je jer u neposrednoj blizini ne postoji nikakav vulkan koji bi je mogao zagrejavati. Mladi geofizičar nije odustajao od ideje da dokaže svetu da takva reka postoji te da pokuša otkriti njenu misteriju.

U naumljenom je i uspeo.Mladi geofizičar Russo tvrdi da reka na mjestima naglo ponire duboko u zemlju, gde se zagrejava i da kroz pukotine u stenama koje je okružuju ponovo izvire, ali u obliku vruće reke tj. izvora.

Mnogo vremena je proveo na istraživanju svih činjenica te ističe da kada bi pokušao makar na sekundu staviti ruku u reku, zadobio bi opekotine trećeg stepena.

"Tužno je videti sve životinje koje su nespretno ili sasvim slučajno upale u ovu vruću reku. Njihova tela su ostala bukvalno bila skuvana" kaže Russo.

Iako je ovaj geofizičar uspeo da dokaže postojanje ove reke, ništa nije učinjeno da se njeno mjesto zaštiti, ili pokuša očuvati. Danas joj, pet godina nakon što je Russo ukazao na nju, preti nestanak, a on pokušava kroz svoju knjigu skrenuti pažnju svetske javnosti.

Pogledajte video, u kojem geofizičar Russo otkriva više detalja:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala