Najzanimljiviji sajt Balkana

Kosti dinosaurusa
Paleontolozi  su u Argentini pre nekoliko dana pronašli fosilne ostatke dinosaurusa koji je imao jako dugačak vrat .I ovaj dinosaurus je jedan od najvećih kopnenih životinja koja je ikada hodala planetom Zemljom.!...


Reč je o fosilu sauropoda biljojeda.Na osnovu ogromnih butnih kostiju,koje dostižu veličinu odraslog čoveka (vidi sliku) ustanovljeno je da je ovaj biljojed iz kasnog perioda krede bio visok neverovatnih 20 metara i dugačak 40 metara. Težina ovog džinovskog dinosaurusa je bila impozantnih 77 tona a to vam je kao 14 afričkih slonova!!


najveći dinosaurus
Kosti ovog džina iskopao je tim paleontologa iz Muzeja paleontologije "Egidio Feruglio", koji predvodi doktor Hoze Luis Karbalido i doktor Dijego Pol. Tim je uspeo da sakupi oko 150 kostiju, koje su bile dobro očuvane.

Uprkos skeletnim ostacima u izvanrednom stanju, još nije moguće utvrditi tačan izgled ove vrste dinosaurusa, koji uzgred nema ni ime.

Novo otkriveni dinosaurus živeo je u šumama Patagonije pre 100 miliona godina, zaključili su naučnici na osnovu starosti stena u kojima su pronađene njegove kosti.
najveći dinosaurus
"S obzirom na veličinu kostiju, novi dinosaurus je najveća poznata životinja koja je hodala po Zemlji. Još mu nismo dali ime, ali radimo na tome i uskoro ćemo imati nove informacije o ovom zadivljujućem ogromnom dinosaurusu" izjavio je istraživački paleontološki tim.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1