Najzanimljiviji sajt Balkanamedicina naučnici
Pre neki dan je objavljena veoma dobra potencijalna i zanimljiva vest.Naučnici iz SAD-a, su uspeli  da identifikuju protein, za koji veruju da može da leči veliki broj bolesti sa velikim procentom smrtnosti! Za ovako nešto zahvalnost pripada istraživačima sa Virdžinija komonvelt univerziteta!....

On su zaključili su da protein GRP78, može da uništi opasne ljudske viruse i bakterijske infekcije kao što su ebola, influenca i hepatitis kao i da nađe put do leka za rak mozga.! Prekliničke studije koje vode američki univerziteti, objavljene su u Žurnalu ćelijske psihologije, tvrde da kombinacija lekova, zajednos a vijagrom, gađaju GRP78 protein. 

Kao rezultat, istraživači uspevaju da spreče umnožavanje gomile virusa u inficiranim ćelijama zbog čega su bakterije koje su rezistentne na antibiotike, sada ubijene od strane običnih antibiotika. Tu je i dokaz da su matične ćelije raka mozga ubijene.!

"Zapravo napravili smo koncept da napadanjem proteina GRP78, i još nekih srodnih, mi uništavamo ćelije mozga, sprečavamo mogučćnost virusa da se umnožava i ubijamo superbakterije običnim antibioticima", rekao je vodeći u studiji Pol Dent. 

Nakon proučavanja efekta na ćelije raka, istraživači su istu kombinaciju lekova upotrebili na protein infektivnih bolesti. Viralni receptor na površini ciljane ćelije se smanjio i samim tim je smanjena zaraznost, a potom je umnožavanje virusa kod inficiranih ćelija takođe sprečena. 

Ova otkrića, kažu naučnici, otvaraju mogućnost za lečenje virusnih infekcija za koje većina ljudi ne veruje da mogu da se leče.Dent kaže da u slučaju miševa, isti tretman sa vijagrom može da ubije ćelije tumora a da ne povredi okolno tkivo, a naredni korak je otkrivanje i drugih mogućnosti ove metode.
izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala