Najzanimljiviji sajt Balkanafica kragujevac
Ako se po dedi i unuci prepoznaju, onda (neka)današnji "fića" ne mora da brine. Njegov deda – „fijat 500 topolino“ i dalje je u dobrom stanju.....
U Kragujevcu postoji tek jedan primerak „topolina“ koji je najstariji auto u tom gradu, a i dalje je u voznom stanju.

Nedavno je proslavio 66. rođendan. Uslove za penziju je stekao, ali i dalje radi. Upoznajte „topolina“, dedu današnjeg „fiće“. Najstariji je automobil u Kragujevcu, a svakodnevno ga vozi čika Joca.

Proizvodio se od 1936. godine i tada je bila prva verzija 'fijata topolino 500A', posle toga se proizvodio 500B do 1949. godine, i iza njega se pravio ovaj moj deda 1951. godine. Proizvodio se sve do 1956. kada je počeo da se pravi neki drugi 'topolino' što je 'tata fićin'“, seća se ljubitelj i današnji vlasnik automobila Jovan Novković-Joca.


"Ja sam ga kupio u Kovinu 1980. godine. Tada sam za taj novac mogao da kupim jednog polovnog 'tristaća' kako mi popularno kažemo, jednog 'fijata 1300'. Nisu oni ni tada bili na ceni, a meni ta vrednost finansijska nije značila ni tada baš kao ni sada“, prepričava čika Joca.

Šta je još izjavio današnji vlasnik fiata  500 topolino" to jeste  "dede" YU fiće, Jovan Novković  pogledajte video (P.S.ako video ne funkcioniše na sajtu) pogledajte na YOUTUBE na ovom linku ovde:


izvor:Rts.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala