Najzanimljiviji sajt Balkana

najveca stopala 2011<

U Ginisovoj knjizi rekorda od neki dan stoji i ime marokanca 29-godišnjeg Brahima Takioullaha koji živi u Parizu.On sada može da se pohvali da i zvanično ima najveća stopala na svetu živog čoveka.

Njegova levo stopalo ima dužinu od 38,1 cm dok je njegovo desno stopalo ima malo kraću dužinu i to od 30.7 cm.
Takodje i njegova ogromna visina ga stavlja drugog u svetu najvišeg čoveka po visini na svetu


Brahim,naročito tokom svog tinejdžerskog doba počeo naglo da raste.Ali niko nije ni pommišljao da da ispita njegove neobičnu veličinu sve dok nije napunio 18 godina.

"U 18 godini su mi ustanovili dijagnozu veoma retke bolesti Acromegali", objašnjava on.Acromegali je hipofiza poremećaj koji podstiče organizam da proizvodi prekomerno hormon rasta.

Tako je zbog svoje visine kao i dužine stopala kontaktirao Ginisovu knjgu rekorda da bi postavio izazov za sebe i svetski  rekord.Sada je jako kako on kaže ponosan na ovaj svetski i ginisov rekord, mada svakodnevnom životu ima problema.

Brahim ne može da stoji uspravno u malom stanu koji deli sa majkom u Parizu ima poteškoće da udje u taksi,ili voz i uvek privuče svojom veličinom pažnju prolaznika.

On se nada jednog dana da imaju specijalno izgradjen auto samo za njega,njegova veličina patika po evropskoj veličini je broj 58, koje nemaju prodavnice i mora da ih specijalno naručuje"

Uprkos neverovatnom veličini Brahimovih noga, oni ostaju na neki način manje od najvećeg stopala ikada zabeleženog na svetu,najveće stopala su pripadala Robertu Vadlovu (SAD, 1918 - 1940).Robertova stopala su bila duga neverovatnih 47cm!

Dodaj komentar


Komentari  
Momir
# Momir 28-08-2014 17:21
:D
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala