Najzanimljiviji sajt Balkana
U okrugu Antrim u Severnoj Irskoj dogodilo se nešto neobično a reč je o dva ovna.Dva ovna su nađena su živa nakon što su pod snegom proveli 23 dana bez hrane!....

Dva ovna su se nalazila u jarku pored kamenog zida koji je ograđivao farmu, kada je sneg počeo da pada i kad kada ga je dosta napadalo nastao je vazdušni džep i samo tom vazdužnom džepu ovce su preživele. Ove dve ovce prekrio je sneg skoro od dva metra visine.Njihov vlasnik Sem Volas je izjavio da je pravo čudo što su preživeli duže od tri nedelje u takvoj hladnoći i bez hrane.

On i njegova porodica su verovali da su dva ovna stradala,sve dok ih nije primetio Volasov komšija dok je šetao sa psom.Pored njih je našao i telo jedne ovce koja se smrzla.

"Nisam mogao da verujem.Bilo je divno videti ih žive.Kada smo ih našli oni nisu bili u najboljem stanju, što je razumljivo.Nismo znali kako da se ophodimo prema njima, jer su gladovali tri nedelje, a nismo smeli da ih odjednom mnogo hranimo,zato što to ne bi izdržali Na kraju smo ih pustili na livadu i priroda je učinila svoje" izjavio je Grejem Volas,Semov sin.

Kada je sneg počeo da se topi,ovnovi su mogli da piju vodu,a kako nisu imali hrane počeli jedan drugom su da jedu vunuFarma Sema Volasa je jedna od 790 farmi koje su u snežnoj oluji u martu i aprilu izgubile oko 20.000 ovaca. Dva ovna sada sa ostatkom stada  se uspešno oporavljaju
Izvor:Blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala