Najzanimljiviji sajt Balkana
Nadamo se da vas slika neće isprepadati što se tiče velične ovog raka.Iako je ova kraba bila određena da se skuva u nekom loncu to se nije desilo jer nisu mogli da nađu odgovarajući velik lonac za kuvanje...

Klod kako su dali ime ovom ogormnom raku je vrsta krabe koja se zove tasmanijski gigantski rak.Mnogi od vas možda nikada nisu ni videli kako ovaj rak izgleda,sada imaju priliku da vide jednu đžinovsku vrstu raka.

Inače ovaj rak Klod  je spasen od smrti, kada je jedan ribar uhvatio prošlog meseca i posle prodao za 3.000 funti na britanskom akvarijumu "Sea Life"

Posle 29-časovnog putovanja avionom iz Australije -ovaj džinovski rak je sperman da se po prvi put pojavi u javnosti.Rak klod je za sada najveća kraba u Velikoj Britaniji i težak neverovatnih 6.80 kilograma i sa  više od 38.1 centimetra širine.

Klod je 100 puta veći od standardnog Britanskog oblaskog raka ovaj rak je što se tiče njegovih godina i dalje " maloletan" klod će imati kasnije kad odraste dvostruku težinu tj težiće oko 12 kilograma.

Rob Hiks,šef za biologiju u akvarijumu Sea Life, je rekao: "Klod je takvo impresivno biće odnosno kraba da smo smatrali da je vredno truda i troškova za letenje preko pola sveta da bi ga prikazali u našem akvarijumu gde može ugodno provesti ostatak života"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala