Najzanimljiviji sajt Balkanabebe iz kome Frankielen Padilha
Brazilka Frankielen da Silva Zampoli Padilha (21) je oktobra 2016. godine doživela moždani udar i pala je u komu. Lekari su je održavali 123 dana u životu .... Silva je tada bila u devetom mesecu trudnoće, njen mozak nije pokazivao znakove života, ali ostali organi su normalno funkcionisali.

Lekari su bebama davali maksimalno tri dana života, ali ultrazvuk je pokazao da su bebe sasvim dobro.

"Održavali smo je 123 dana u životu radi njene dece. Bilo je dosad sličnih slučajeva, recimo u Portugalu su ženu održavali 107 dana na aparatima dok dete nije bilo spremno za porođaj, ali ovo je definitivno najduže da je neko bio na aparatima radi trudnoće - kazao je doktor Dalton Rivabem.

Osoblje bolnice uredilo je sobu u kojoj je majka ležala njenim fotografijama, pričali su i pevali nerođenim bebama kako bi osetili barem malo "majčinske ljubavi i topline".

"Svaki dan smo im govorili da ih volimo" kazao je doktor dodajući da niko od njih nije mogao da sakrije suze kad su se deca rodila.

Ana Vitoria imala je 1,4 kg, a njen brat Asaf 1,3 kg kad su se rodili. Njihovo zdravstveno stanje odgovaralo je onom dece koja su prerano rođena.
bebe iz kome
Majka je sa aparata isključena u februaru te su doktori i zvanično proglasili smrt majke. Blizanci su tri meseca proveli u inkubatoru pre nego što su pušteni kući.

Otac Muriel Padilha (24), koji s Frankielen ima dvogodišnju ćerku Isu Beatriz, rođenje blizanaca naziva pravim čudom.

"Frankielen je bila draga i dobra osoba. Verujem da ju je Bog odabrao s razlogom kako bi se ovakvo čudo desilo. U mnogim trenucima kad mi je bilo teško, kad sam gubio nadu i zvao Boga da mi je vrati, ukazivao mi se njen lik. Jednom prilikom mi je rekla: "Dragi, ne mogu više da se vratim, moram da ostanem ovde. Na prekrasnom sam mestu. Ti imaš veliki zadatak pred sobom koji moraš da odradiš. Moraš paziti na našu decu, moraš biti jak i nastaviti dalje sa svojim životom" izjavio je Padilha.

"Ponosna sam na svoju ćerku. Bilo je teško prihvatiti da je više nema, ali Frankielen se borila do samog kraja, štiteći svoju decu i dajući im priliku da žive " izjavila je majka nesretno preminule devojke Frankielen

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala