Najzanimljiviji sajt Balkana
Naučnici sa Univerziteta u Juti odnosno paleontolozi su uspeli da indetifikuju potpuno novu vrstu dinosaurusa koja je bila 15 metara dugačka, i teška neverovatnih dve i po tone ovi dinosaurusi su imali zuzetno dugačke rogove.....

Paleontolozi navode da je, sudeći prema skeletu,novi dinosaurus pripadao familiji triceratopsa, bio dugačak 15 metara i imao neobično velike nozdrve i izuzetno dugačke rogove.Nova vrsta dobila je ime Nasutoceratops titusi.

Doktor Mark Loven, sa Univerziteta i Prirodnjačkog muzeja u Juti, izjavio je da je otkriće potpuno šokiralo ceo tim.Ovaj proanlazak "nove vrste" dinosaurusa je objavljen na sajtu royalsocietypublishing.org.

"Nikada ne bismo predvideli da je dinosaurus iz ove familije mogao da izgleda ovako", kaže Loven.

Iako je fosil pronađen 2006. godine, naučnicima je trebalo nekoliko godina da pripreme skelet.Stene u kojima je pronađen su 75 miliona godina stare, pa je tako ova veličanstvena životinja hodala Zemljom tokom perioda Gornje krede.

"Rogovi su dosta veliki što se tiče triceratops familije. Osim toga imaju i najveći nos“, dodao je Mark Loven.I pored pomalo zastrašujućeg izgleda, nova vrsta dinosaurusa je, kao i uostalom i ostatak triceratops familije, biljojed.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala