Najzanimljiviji sajt Balkana


Palestinka  iz Gaze rodila šestorke
Palestinka iz Kan Junisa iz pojasa Gaze uspela je nakon 11 godina da zatrudnii na svet je donela verovali ili ne rodila je šestorke!I to četiri dečaka i dve devojčice,inače ove šestorke su začete vantelesnom oplodnjom.....


Kamere svetskih televizija nisu propustile priliku da zabeleže rođenje šestorki, u specijalnoj bolnici u Nablusu na Zapadnoj obali.
Na svet su došle carskim rezom, šest nedelja pre predviđenog termina porođaja.Osim manjih problema sa disanjem, bebe su, kao i majka, dobro. Teške su između 750 i 1400 grama.

„Hvala Bogu, mnogo sam srećna. Ovo je najveća radost za nekoga ko godinama nije mogao da rodi. Čak 11 godina sam pokušavala da zatrudnim", kaže srećna majka Gada Hamad.

Gada i njen suprug su u braku 14 godina i već imaju jednu ćerku od tri godine, koja je takođe začeta vantelesnom oplodnjom. Iako žive u Kan Junisu u pojasu Gaze, zbog nedostatka inkubatora odlučili su da se bebe rode u dobro opremljenoj bolnici na Zapadnoj obali.

Posle 11 godina pokušaja da ostane trudna i rodi, jedna Palestinka iz Kan Junisa donela je na svet šestorke, četiri dečaka i dve devojčice. Bebe su začete vantelesnom oplodnjom.

Kamere svetskih televizija nisu propustile priliku da zabeleže rođenje šestorki, u specijalnoj bolnici u Nablusu na Zapadnoj obali.Kod veštačke oplodnje višestruko začeće je često, a rekord drži žena iz Kalifornije, koja je pre četiri godine rodila osmorke.
izvor:rts.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1