Najzanimljiviji sajt Balkanaputna torba koja vas prati

Izraelska kompanija NUA Robotics na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu predstavila je pametnu putnu torbu. Ovu pametnu putnu torbu nije potrebno nositi u ruci, ni vući za sobom – ona vas jednostavno prati.!...

Pametnu torbu najpre je potrebno putem Blututa spojiti sa telefonom na kojem je instalirana posebna aplikacija.

Osim Blututa, pametna torba ima i ugrađenu kameru pomoću koje vas prati na ravnim površinama. Takođe, u slučaju krađe, korisnici će u svakom trenutku pomoću aplikacije moći da lociraju izgubljeni prtljag.

Za sada postoji samo prototip ove putne torbe, ali ako doživi serijsku proizvodnju, više nikada nećemo morati da nosimo prtljag. Dok prati svog vlasnika, pametna torba služi i kao punjač za elektronske uređaje, a ima i protivprovalni alarm.

Iz "NUA Roboticsa" poručuju kako njihova tehnologija ima i širu primenu. Tako po potrebi mogu kreirati i pametna kolica koja će vas pratiti u supermarketima i šoping centrima nakon što su Blututom povezana sa pametnim telefonom.

Iz Izraelske gore navedene komapnije poručuju da će njihova pametna torba na tržištu biti dostupna za otprilike godinu dana.

Pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala