Najzanimljiviji sajt Balkana
Kako današnja deca sve više zure u tv i kompjuterski ekran ove takozvane "pametne“ pidžame dolaze kao nešto sasvim normalno gledajući navike današnje pojedine dece a i roditelja.Ove pametne pidžame sada..... mogu ispričati priču za laku noć, skenirajući je sa tableta ili pametnih telefona.

Skeniranjem  dečije pidžame uz pomoć smart telefona a preko tačkica odštampanih na njima u telefonu pokreće se aplikacija sa dečijim pričama za laku noć.Na platnu pametne pidžame su printane skupine tačkica iz kojih se može "skenirati" 47 različitih priča za laku noć deci.

Tako sada roditelji mogu zajedno sa decom( ili deca samostalno) da slušaju priče i gledaju slike ili da im priče čitaju direktno sa telefona.Naravno ovakva tehnološka novotarija je uznemirla mnoge roditelje širom sveta sveta koji se pitaju koliko daleko tehnologija može ići na štetu naše dece.Jer oni kažu da je još uvek lepše da roditelji ispričaju priču za laku noć deci i da to ostaje lepa uspomena do kraja života deci.

A Huan Mardok, osnivač kompanije "Smart PJs" kaže da su u planu i obrazovne aplikacije koje bi,recimokoje bi pomagale deci da nauče da čitaju.Pametne pidžame se prave za decu 1 do 8 godina, koštaju 16 funti i prave se sa plavim tačkicama za dečake a devojčicama se nude sa crvenim tačkicama.Preuzimanje aplikacije za čitanje priča je besplatno.

Na kraju da dodamo da priča za laku noć deci,je važna za njihov razvoj,ipak sad samo ostaje pitanje hoćemo li našoj deci i unucima  u budućnosti i  dalje čitati na "staromodan" način direktno iz knjige ili će nam smartphoneovi i čitači preuzeti sve uloge,ostaje da se vidi.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala