Najzanimljiviji sajt Balkana

sneg u Sahari
Ovih dana u Severnoj Americi su zabeležene ekstremno niske temeprature i ledene oluje, u Australiji  haraju ekstremno visoke temeprature a u najtoplijoj na svetu pustinji Sahari pao je sneg!...


Kako javljaju novinske agencije  na pojedinim mestima u pustinji Sahari palo i blizu 30-40 centimetara snega!

Sneg je pao na području afričke Sahare, nedaleko od alžirskog grada Ain Sefra. Kako kažu lokalni stanovnici oni sneg nisu videli skoro 40-ak godina! Poslednji put sneg je u Aun Sefri viđen 18. februara 1979. godine, kada je oluja trajala samo pola sata.

Inače grad Ain Sefra se nalazi na 1.000 metara nadmorske visine i okružen je planinskim masivom Atlas. Dok je prosečna temperatura u januaru i ovom delu Alžira iznosi od 6 do 12 stepeni Celzijusovih.


Potparol meteorološke stanice Met Office je rekao kako je hladan vazduh tokom vikenda najviše pogodio oblast Ain Sefra na severu Alžira a uzrokovan je visokim atmosferskim pritiskom u Evropi.

"Taj visok pritisak izaziva hladnije vreme nego što je to inače normalno u ovo doba godine, koje se širi prema jugu." izjavio je za zapadne medije je potparol meto stanice MET OFFICE.

Pogledajte video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1