Najzanimljiviji sajt Balkana

parfem žena

Što se tiče parfema njime ublažavamo svoj neprijatan miris ili uopšte mirs svog tela.Ipak,glavni cilj je biti privlačan drugim osobama.
Jedno istraživanje  na Univerzitetu u Pragu je pokazala da pri izboru parfema za nekog drugo teško se odlučujemo jer čovek nagonski bira one parfeme koji nadopunjuju njihov prirodni miris...

Jedan od vodja iz tima naučnika ovog istraživanja dr. Jan Havlicek je izjavio "Vekovima parfemi su se  koristili kako bi se prikrio znoj, ipak ovim nisu ništa možemo tako reći, postigli, samo su birali jači miris"Jaka je veza i interakcija izmedju prirodnog mirisa tela i omiljenog parfema,tako će neko uzeti slatkasti,a neko kiselkasti,a neko mošusni miris u skladu s mirisom svoje kože odnosno svog tela.


Dok  stručnjak za mirise i okuse sa Univerziteta u Kardifu profesor Tim Jacob dodaje "Na naš odabir parfema ima uticaja i na lični imunološki sistem,najprivlačniji su nam partneri koji mirišu sasvim drugačije od nas samih.Tako bi partneru po nekom pravili ( ako krećemo od ovog istraživanja) trebali kupiti suprotan parfem od onoga koji se nama se svidja,što se biološki objašnjava"

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala