Najzanimljiviji sajt BalkanaSimpsonovi
Prošlo je gotovo 25 godina ( da da baš toliko) od kada su se počeli emitovati na TV-u Simposnovi.Glasovi iz likova Barta i Lize Simpson, Šef Vigam i njegov sin Ralf, barmen Mo i vlasnik piljarnice Apu iz Kvik-i- Marta proslavili suovih dana 25. godina emisije u Holivud Boul....


Ceremonija pod nazivom "Simpsonovi preuzimaju Boul“ održana je u Kaliforniji u petak.Na rođendansku žurku došli su mnoge poznate ličnosti kao i ekipa serije. Predstavili su se Nensi Kartrajt, Henk Azarija i Jardli Smitosobe koji su pozajmili glasove Simpsonovima, zajedno sa mnoštvom muzičkih zvezda i prikazom scena iz crtanog filma.

A za one koji vole ove otkačene crtane junake -Simpsonove nova, 26 sezona Simpsonovih počinje 28. septembra.Dok ona ne krene sa emitovanjem mi vam donosimo čak 50 baš zanimljivih činjenica o Simpsonovima!

 1. U uvodnoj sceni Megi se očitava u kasi kao roba od 847,63 dolara, jer je toliko 1989. godine koštalo mesečno izdržavanje bebe.
 2. U 20. sezoni emisije, koja je počela 2009 godine, došlo je do zamene njene vrednosti. Namirnice koštaju 243,26 dolara, a sa Megi njihova vrednost se udvostručuje i košta 486,52.
   
 3. Kad Bart iz zezanja pozove Moovu kafanu, on bira broj 764-84377, što je jedna cifra više nego što američki broj telefona treba da ima.
   
 4. Da li ste se ikada zapitali zašto su stanovnici u Springfildu svi žuti? Tvorac Mat Gorening dao je odgovor: *“Kada gledaoci listaju kanale i bljesak žute boje isijava iz TV-a, znaće na kom se kanalu nalaze Simpsonovi.
   
 5. Ako ste gledali epizodu nazvanu na francuskom, Homerov urlik D”oh, preveden je kao T”oh.
   
 6. Španska verzija je prevedena kao “Jao!”
   
 7. U arapskoj epizodi, Homer umesto piva pije soda bikarbonu, a umesto viršli, jede goveđe kobasice. Razlog za to je da bi se uklopio u islamske običaje.
   
 8. Iako likovi u emisiji imaju jedan prst manje, samo jedan lik u epizodama ima svih pet – Bog.
   
 9. Ako ste gledali epizodu “Lisa je vegetajinac” i slušali muziku u završnim kadrovima, *Pol Mekartni* peva pesmu “Možda sam Amzed”. Ali ovaverzija sadrži još jedan dodatni zvuk u pozadini. Maca čitajući recept za supu, ide unazad.
   
 10. Pravo ime stripa Gui je Dzef Albertson i Bubamara Čovek, koje nosi naziv po imenu Pedro. Ili se tako pretpostavlja, pošto nosi majicu sa tim imenom na kuglanju u jednoj epizodi.
   
 11. Potrebno je između šest i osam meseci da se stvori jedna epizoda.
   
 12. Lisa je proslavila svoj osmi rođendan, u dve različite epizode.
   
 13. Da li ste se ikada zapitali čiji je zvuk kada Megis sisa? To je bio zvk tvorca Mata Groeninga.
   
 14. Tadašnji Američki predsednik Džordž Buš okrivio je Simpsonove za društvene probleme, tvrdeći da će američkih porodica biti manje poput Simpsonovih, a više kao Valtons.
   
 15. Barbara Buš je jednom izjavila: "Simpsonovi su najgluplja stvar koju sam ikada pogledala."
   
 16. Reč D”oh je dodata na oksfordskom rečniku enegleskog jezika 2001 godine. Reč je definisana kao izražavajuće nezadovoljstvo kad stvari ispadnu loše ili kako ne biste planirali. Takođe, još je definisana kao pojava kada neka osoba kaže ili uradi nešto glupo.
   
 17. Ali odakle je došao Homerov usklik “D’oh!” Den Kastaleneta, Homerov glas, rekao je za “Holivud riporter” da u originalnom scenariju piše “iznervirano mrmljanje”.
   
 18. Mada se uvodna špica uglavnom drži uobičajene supermarket/skejtbording/kauč tačke, kreatori špice su jednom prilikom promenili rutinu, tako što su špicu zamenili kaverom Kešine pesme “Tik-Tok”. Njen odgovor, koji je postavila na Tviter, bio je samo “Woooo!!”
   
 19. Do 1998. šest glavnih glumaca koji su pozajmljivali glasove likovima zarađivalo je po 30 hiljada dolara po epizodi. Od tada do 2004. godine zaradili su po 125 hiljada po emisiji. Danas dobijaju po 400 hiljada po epizodi.
   
 20. Pesma “Do The Bartman” je 1990. godine bila na vrhu singlova u Velikoj Britaniji. Pesmu su napisali i producirali Majkl Džekson i Brajan Loren, a otpevala ju je Nensi Ketvrajt (koja pozajmljuje glas Bartu).
   
 21. Mnoga od prezimena likova iz serije su pozajmljena imena ulica u Greningovom rodnom gradu Portlandu.
   
 22. Jedan deo prodajnog materijala Simpsonovih, majica sa natpisom “I am Bart Simpson. Who the hell are you?” zabranjena je u školama.
   
 23. Broj koji je na leđima nosio direktor Skiner, dok je bio u zatvoru u Vijetnamu, je 24601 i isti je kao broj Henkac Dženingsa iz “Tvin Piksa” i Žana Valžana iz “Jadnika”.
   
 24. Krastijev pomoćnik Bob takođe ima taj zatvorski broj u jednoj od epizoda.
   
 25. Njegovo pravo ime je Robert Anderdank Tervilidžer.

  bart i lisa
 26. Dužina uvodne scene sa kaučom zavisi od trajanja same epizode i smanjuje se i produžava po potrebi.
   
 27. Deniju Elfmanu* je bilo potrebno samo dva dana tokom 1989. godine da komponuje poznatu uvodnu numeru serije.
   
 28. Ako se spoje zajedno kliopovi na kojima Rajner Vulfkestl svira Mek Bejn  iz epizoda emitovanih tokom devedesetih, može se naslutiti da postoji jasna priča iz njih.
   
 29. Razlog zbog kog je Grening nazvao grad Springfild leži u tome što u SAD postoji više od deset gradova sa ovim imenom.
   
 30. Lizina prva reč koju je izgovorila bila je “Bart”, Megina “Tata”, a Bartove prve reči bile su “Aj karamba!”
   
 31. Dva vanzemaljca, Keng i Kodos, dobili su imena po likovima iz “Zvezdanih staza” (Keng je klingonski ratnik, a Kodos je masovni ubica).
   
 32. Nensi Ketrajt  koja pozmajmljuje Bartu glas, prvo je bila u planu za Lizinu ulogu.
   
 33. Inspiracija za *Krastija* klovna bio je klovn iz Portlanda koji je nastupao pod imenom Rasti Nejls. Međutim, uprkos sličnosti u imenima, Rasti je bio veseo i nimalo sličan Krastiju.
   
 34. Milahaus Van Houten je Musolinijevo srednje ime.
   
 35. Springfildski “klošari” Kletus  i Brendin imaju 44 dece. Neka od njihovih imena su Kristal Met (vrsta narkotika), Incest, Dubija, Džo Normalna Glava i Meri Manija za Rvanjem
   
 36. Glas *Kelsija Gremera* stoji iza Pomoćnika Boba, a Dejvid Hajd Pirs daje glas Sesilu, Bobovom bratu. Gramer i Pirs su zvezde popularne serije “Frejzer”.
   
 37. U epizodi “Ljutiti tata” (“Angry Dad”) pojavljuje se strip koji je nacrtao Bart. Međutim, nijedan od animatora serije nije mogao da nacrta strip tako da izgleda kao da ga je nacrtalo dete, pa je jedan od njih nagovorio njegovog sina da to uradi.
   
 38. Pitu Taunsendu, pevaču grupe “Who”, glas je pozajmio njegov rođeni  brat – Pol.
   
 39. Megin plišani zec je u stvari glavni lik iz Greningovog stripa.
   
 40. Ako nekada zalutate u Osnovnu školu u Springfildu, Bartova šifra za ormarić 36-24-26.
   
 41. Ako želite da pokrenete sopstveni biznis, ali ne znate pod kojim imenom da otvorite firmu, Simpsonovi vam predlažu “Francusku konfekciju” (pekara), “Luvr: Američki stil” (muzej), “Helter Šelter (restoraan)
   
 42. U Policijskoj stanici u Springfildu nalazi se mapa grada, koja izgleda kao mapa srednjevekovnog Konstantinopolja.
   
 43. Mnogo životinja prolazi kroz seriju: Petina i Selimna iguana Džab Džab, Krastijev majmun po imenu Mister Tini, Homerov majmun Modžo i Burnsov majmun Fjurios Džordž.
   
 44. U Okrugu Klar u Nevadi je 1997. godine izgrađena identična replika kuće Simpsonovih.
   
 45. Serija je 1997. godine prevazišla Flinstonove i postala najduže emitovana animirana serija u SAD.
   
 46. Vozač autobusa Oto ima tetovažu “Big dedi” Eda Rota na zadnjici.
   
 47. Iako ne izgleda tako, Ned Flanders ima 60 godina.
   
 48. U periodu od 1991. do 1993. komičar i voditelj Konak O Brajan  bio je scenarista i producent serije, i to u četiri epizode.
   
 49. Kako bi promovisali film “Simpsonovi”, američki lanac supermarketa 7-11 transformisao je neke od svojih radnji u radnje Kvik-I-Mart, koje su prodavale proizvode prisutne u serijalu, kao što su Baz Kola  i Krasti O žitarice.
   
 50. Kao što verovatno znate, većina najavnih špica prikazuje Barta kako ispisuje poruke na školskoj tabli. Neke od poruka su:“Nije me dotakao anđeo na “ono” mesto”  kao i “Svinjetina nije glagol”.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala