Najzanimljiviji sajt Balkana


Nije montaža i ovako nešto postoji i nalazi se u Pekingu i to na na vrhu jedne stambene zgrade od 26 spratova !Kineski profesor Žang Lin gradio je punih šest godina, ogromni planininski penthaus (penthouse) tako da izgleda kao da je stan uklesan u planinu......


Njegova izmena izgleda zgrade  tj.stan iz snova je visok tri sprata i težak nekoliko hiljada tona..

Komšije tvrde da je bezbednost zgrade narušena i pokazuju velike pukotine na zidovima i plafonu.Nesrećne komšije morale su da trpe buku u uznemiravanje dok su trajali radovi, a sada su suočeni sa novom noćnom morom - da li će zgrada izdržati težinu u veličinu dodatka na njoj.

Ekscentrični profesor prebacio je tone stena i kamena na krov stambene zgrade kako bi ispunio svoj san da ima vilu uklesanu u planinu - penthouse planinu.Činjenica koja posebno zabrinjava jeste što nikada nije dobio nijednu dozvolu za gradnju svog planinske vile na zradi, koje predstavlja veliki bezbednosni problem, pošto je već izazvalo pukotine u zidovima komšijskih stanova.


Neki čak imaju problema sa napuklim cevima. Jedan komšija je već prijavio da stalno ima problema sa plavljenjem, a drugi je okarakterisao profesora kao „štetočinu“.

"Po prvobitnom planu zgrade tu je bio jedan mali tavan. Kada ga je kupio odmah je počeo sa rušenjem i počeo sa gradnjom svoje planine. Probio je odvode za vodu, pa smo konstantno poplavljeni, a nastale su i velike strukturne pukotine u plafonu i zidovima“, navode komšije.

Svoj planinski penthaus profesor će možda, posle šest godina izgradnje, morati da "pretvori u kamenolom“.Jer gradske vlasti ističu da će, ukoliko ne dokaže da je njegova konstrukcija bezbedna po zgradu, "planinski penthaus“ biće srušeno.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala