Najzanimljiviji sajt Balkana
Nije montaža i ovako nešto postoji i nalazi se u Pekingu i to na na vrhu jedne stambene zgrade od 26 spratova !Kineski profesor Žang Lin gradio je punih šest godina, ogromni planininski penthaus (penthouse) tako da izgleda kao da je stan uklesan u planinu......


Njegova izmena izgleda zgrade  tj.stan iz snova je visok tri sprata i težak nekoliko hiljada tona..

Komšije tvrde da je bezbednost zgrade narušena i pokazuju velike pukotine na zidovima i plafonu.Nesrećne komšije morale su da trpe buku u uznemiravanje dok su trajali radovi, a sada su suočeni sa novom noćnom morom - da li će zgrada izdržati težinu u veličinu dodatka na njoj.

Ekscentrični profesor prebacio je tone stena i kamena na krov stambene zgrade kako bi ispunio svoj san da ima vilu uklesanu u planinu - penthouse planinu.Činjenica koja posebno zabrinjava jeste što nikada nije dobio nijednu dozvolu za gradnju svog planinske vile na zradi, koje predstavlja veliki bezbednosni problem, pošto je već izazvalo pukotine u zidovima komšijskih stanova.

Neki čak imaju problema sa napuklim cevima. Jedan komšija je već prijavio da stalno ima problema sa plavljenjem, a drugi je okarakterisao profesora kao „štetočinu“.

"Po prvobitnom planu zgrade tu je bio jedan mali tavan. Kada ga je kupio odmah je počeo sa rušenjem i počeo sa gradnjom svoje planine. Probio je odvode za vodu, pa smo konstantno poplavljeni, a nastale su i velike strukturne pukotine u plafonu i zidovima“, navode komšije.

Svoj planinski penthaus profesor će možda, posle šest godina izgradnje, morati da "pretvori u kamenolom“.Jer gradske vlasti ističu da će, ukoliko ne dokaže da je njegova konstrukcija bezbedna po zgradu, "planinski penthaus“ biće srušeno.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala