Najzanimljiviji sajt Balkanaprelazak ulice
Izgleda gotovo neverovatan naslov ali i to se u belom svetu dešava da  vas kazne sa prespor prelazak raskrsnice! Italijanski penzioner iz gradića Pinerolo, u neposrednoj blizini Torina u Italiji, kažnjen je od strane saobraćajne policije jer je  sporo prelazio ulicu....

Ova policijska kazna je izazvala burne reakciju u italijanskoj javnosti, ali i pojedinih vledinih zvaničnika.Policija je kaznila  85-godišnjeg penzionera koji je koristeći štap prelazio ulicu, kada su ga, iznenada, zaustavili policajci. S obzirom na to da se teško kreće, nije uspeo da pređe ulicu dok je trajalo zeleno svetlo i crveno se već bilo upalilo. 

Saobraćajna policija je to okarakterisala kao kršenje pravila učesnika u saobraćaju. Policija je penzioneru na licu mesta napisala kaznu od 41 evra, koja je snižena na 28, jer ju je platio u roku.

Da dodamo i to da je reč o "problematičnoj"  kraskrsnici tj prelazu na koji su se i ranije žalili stanovnici gradića Pinerola. Stanovnici kažu i trvde da zeleno svetlo traje par sekundi, što je mnogima nedovoljno za prelazak ulice, posebno starijim ljudima, koji imaju poteškoće pri kretanju.

Ipak, da nisu svi "bez sluha", dokazuje i primer gradonačelnika Eugenia Butijera gradića Pinerola, koji je rekao da će on penzioneru refundirati novac od kazne. "Znam da su naši policajci revnosni pri obavljaju svog posla. 

Nisam imao prilike da vidim ko je penzioneru naplatio kaznu, niti znam šta se tačno desilo kad je kazna naplaćena", kaže Butijero i dodaje: "U svakom slučaju, posetiću ovog penzionera i refundiraću mu novac iz svog džepa. Mislim da je to najmanje što mogu učiniti u ovoj situaciji"

Međutim, šef policijske stanice Ermenegilda Aloi stoji iza svojih reči  da su policajci reagovali u skladu sa saobraćjanim propisima odnosno zakonom " U zapisniku fino piše da pešak nije prešao na zeleno svetlo, tako da je kazna opravdana" izjavio je šef policajaca 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala