Najzanimljiviji sajt Balkana


Predajom iz ruke u ruku svih zaposlenih u fabrici "Zipo" kompanije iz Bredforda iz Pensilvanije,sve do predsednika kompanije i unuka osnivača,pre neki dan je iz fabričkog postrojenja izašao....

500.000.000. primerak ovog veoma popularnog upaljača na svetu!

Kompanija,Zippo je osnovana  daleke 1932. godine,a sonovao ju je Džordž Dži Blejzdel koji je umro 1978. godine.Vlanici fabrike "Zippo" su  planirali da 500 milioniti primerak ovog skoro svima poznatog upaljajča na svetu poklopi sa datumom rođenja njenog osnivača - Džordža Blejzdela – i uspela u tome.


Na mesinganoj oblozi upaljača, ukrašenoj i hromiranoj, izgravirani su dan i vreme kada je proizvodnja završena - utorak 10:51.Svih 620 radnika, u špaliru, predali su, iz ruke u ruku, predsedniku kompanije Gregu Butu poslednja dva dela - oblogu i telo upaljača, koje je on sastavio.

Zatim je unuk osnivača kompanije, Džordž Djuk, upalio legendarni upaljač i tako označio početak proslave."Pre 80 godina, moj deda je učinio da polete prve iskre kada je kreirao prvi 'Zipo' upaljač – 500 miliona (komada) kasnije, znam da bi bio ponosan i zapanjen koliko je kompanija kojoj je posvetio svoj život porasla i napredovala", rekao je tom prilikom Djuk.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala