Najzanimljiviji sajt Balkana
Mali broj ljudi na svetu može da se pohvali da ima svoje ostrvo.Dok opet neki milijarderi su uspeli da ostvare i to da imaju svoje sopstveno ostrvo..U nastavku vam donosimo pet privatnih ostrva svetski multimilijardera..

Tako je nedavno Lilijana Betenkort,vlasnica poznate kompanije L’Oreal-a kupila ostrvo na Sejšelima za "tričavih" 60 miliona dolara.Ustvari krenimo redom..

Robins ostrvo  Njujork

Usled bankrota 1993.GODINE Mur Bejkon finansijer Vol Strita platio je da bi imao svoje ostrvo cenu od 11 miliona dolara!Robins ostrvo koje se nalazi u blizini Long Ajlenda u Njujorku.On je do sada navodnu uložio milione u uređivanje ovog utočišta i zasadio stabla hrasta kako bi negovao njegovu prirodnu sredinu.

Samo za praćenje ugroženih vrsta na ostrvu ovaj milijarder platio je 1,1 milion dolara,tu je sagradio i vikendice za njegovu familiju kao i heliodrom.Za njegovo zalaganje za očuvanje Robins strva dobio je Audubon medalju za zaštitu sredine prošlog januara.

Ostrvo Alan Vašington
Jedan od osnivača kompanije Microsoft-a investitor i milijarder Pol Alan kupio je ostrvo 1992. godine za 13,5 miliona dolara,ali je 2005. njegova vrednost procenjena na 25 miliona.

Ostrvo Alan je dobilo naziv po heroju američke mornarice i nalazi se u arhipelagu San Huans u Pacifiku. Alan je navodno kupio ostrvo kako bi izgradio vikendicu, ali ipak to nije uradio.Kuću je sagradio na susednom ostrvu Lopez.Ipak,njegovo ostrvo nema struju, a procenjuje se da bi njeno uvođenje vlasnika koštalo 3 miliona dolara.

Ostrvo Džejms Kanada
pre 18 godina Džejms ostrvo u Britanskoj Kolumbiji prestalo da bude mesto za fabriku eksploziva ono je sada postalo ekskluzivno odmaralište,sada milijarder američkog telekoma Kreg Meko želi da ga proda po ceni od 75,1 milion dolara.

On ga 1994. platio tada 19 miliona i tu izgradio ogromnu kuću, koja ima šest luksuznih koliba za goste,bazen,privatno pristanište,avio pistu i teren za golf.Na ostrvu se nalazi i biblioteka,teretana i skladište.Koriste se samo električna ostrva, a pušenje je zabranjeno.

Neker ostrvo Britanska Devičanska ostrva
Većinski vlasnik Virgin grupacije kupio je ostrvo Neker za oko 290.000 dolara 1978. a sada se procenjuje da vredi oko 100 miliona. Kontroverzni britanski milijarder Ričard Brenson pretvorio je pomalo pusto ostrvo u lično odmaralište iz snova u kom ima 60 zaposlenih.

Ričard Brenson može ugostiti čak 28 ljudi, a smeštaj čak i izdaje. Ukoliko želite da provedete nedelju dana na ostrvu, soba će vas koštati 35.000 dolara, dok iznajmljivanje celog ostrva košta 50.000 dolara za noć.Na ostrvu se nalazi više od 200 flamingosa, a po ceni od 2.500 dolara gosti mogu da krenu avanturu podmornicom za tri osobe.

Lanai, Havaji
Leri Elison,treća najbogatija osoba u Americi i šesti na svetu prema Forbsovoj listi, kupio je ostrvo Lanai u junu od Dejvida Murdoka.Na njemu se nalazi plantaža ananasa i dom je čak 3.000 ljudi.Turisti ga posećuju zbog dva odmarališta Four Seasons, terena za golf i luksuznih vila.

Elison,koji je jedan od osnivača kompanije Oracle sada je vlasnik dva luksuzna odmarališta na ostrvu,dok je samo dva odsto ostrva u vlasništvu stanovnika i lokalnih vlasti.Leri Elison je za svoje ostrvo morao da iskešira gotovo pola milijarde dolara da bi bio većinski vlasnik nad šestim najvećim ostrvom na Havajima.Dok je bivši vlasnik Murdok zadržao je pravo na vetrenjače za proizvodnju struje na severozapadu ostrva.
izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala