Najzanimljiviji sajt Balkana

pevačica
Dok su pevačici Alami Kante uklanjali tumor iz grla, ona je morala da peva.Ovakvu čudnu odluku zatražili su od same Alame  hirurzi u Parizu, da bi bili sigurni da joj nisu oštetili glasne žice...


Alama je rodom iz Gvineje a bila je pod lokalnoj anaesteziji kao i hipnozi tokom operacije tumora paratiroidne žlezde Profesor Žil Doner je izvršio složenu operaciju u aprilu mesecu koliko je operacija bila zahtevna govori i to da su pogrešili samo milimetar bi Alamu koštao glasa.

 Doner je rekao da je ovo prvi put da je tumor paratiroidne žlezde uklonjen bez korišćenja totalne anestezije.

“Bol pri takvoj operaciji je nepodnošljiv ako ste potpuno budni. Samo hipnoza može da vam pomogne da to izdržite. Ona je pala u trans dok je slušala hipnotizera, vratila se u Afriku. Onda je počela da peva, bilo je neverovatno”, izjjavio je Doner.

 Pevačica, koja sada živi u Parizu, rekla je da je to iskustvo bilo neobično.Nakon što joj je data lokalna anestezija, nju je hipnotisala ju je Asma Haled.

 “Pored mene je bila žena koja mi je govorila da se ne plašim, da će sve biti u redu. Pitala me je da li ćemo da idemo na putovanje, ja sam rekla da hoću i ona mi je rekla da idemo u Senegal. Imala sam osećaj kao da se više ne nalazim u operacionoj sali, već sam bila delako, u Senegalu”, ispričala je pevačica. Ona se potpuno oporavila nakon operacije.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala