Najzanimljiviji sajt Balkana


moraće da rade u mrtvačnici pijani vozači

Svake godine tokom tradicionalnog jednonedeljnog odmora za Novu godinu, Tajland se suočava s velikim brojem saobraćajnih nesreća zbog pijanih vozača ....

Zbog toga tajlandske vlasti sada planiraju da vozačima, koji su u pijanom stanju izazvali saobraćajne nesreće, odrede kaznu da radu bolničkim mrtavčnicama kako bi bolje sagledali svoju neodgovornost na putevima.

Inače Tajland je druga zemlja po broju udesa za vreme praznika tokom kojih, u proseku na svakih sat vremena, poginu dve ili tri osobe i bude povređeno i do 160 osoba.

"Vozači koje budu osuđeni na kaznu zbog saobraćajnih nesreća biće upućeni na rad u bolničkim mrtvačnicama", izjavio je tajlandski zvaničnik Krijangdedž Džantaravong.

"To je strategija da se takvi vozači uplaše da sednu za volan u pijanom stanju jer mogu i sami da završe u mrtvačnici. Cilj te mere da se ljudi odvrate i obeshrabre od takvog ponašanja", rekao je taj zvaničnik i dodao da bi takva kazna imala više efekta nego društveno koristan rad u parkovima ili bibliotekama.

Prema njegovim rečima, kažnjeni vozači bi trebalo da "uvide i fizičke i mentalne posledice". "U mrtvačnici će raditi na sređivanju i transportu leševa, kako bi to bolje razumeli i postali savesniji i tako bezbednije vozili", dodao je tajlanski zvaničnik.
izvor:beta

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1