Najzanimljiviji sajt BalkanaMuškarac sa operskim šeširom
Jedan 25-godišnjak  iz SAD-a, je sada bogatiji za milion dolara jueč kupivši sliku to jeste crtež Pabla Pikasa.Mladi Džefri je kupio na onlajn humanitarnoj lutriji ovu milionsku vrednu sliku za svega 100 evra!....


Džefri Gonano je rekao da je tražio neku sliku za svoju dnevnu sobu kada je pročitao novinski članac o crtežu "Muškarac sa operskim šeširom" koji je Sodbi u Parizu ponudio na humanitarnoj lutriji. "Pomislio sam, što da ne", rekao je ovaj projekt menadžer Rojtersu.

I pored ogromne vrednosti crteža, Gonano ne planira da ga proda, bar ne još.Njegov pobednički tiket 747815 izvukao je kompjuterski sistem u sredu i bio je jedan od 50.000 tiketa za onlajn prodaju dela po ceni od 100 evra kako bi se prikupila sredstva za očuvanje drevnog grada Tir u današnjem Libanu.

Organizatori kažu da su u lutriji učestvovali ljudi iz Francuske, Nemačke, Irana, Kirgistana i veliki broj Amerikanaca.Mali crtež iz 1914. uradjen je tokom umetnikove kubističke faze i od njujorške galerije ga je, uz pomoć zajma iz banke, kupila Asocijacija spasite Tir.

Organizatori kažu da su delo platili nešto manje od milion dolara koliko su ga procenili Sodbijevi stručnjaci.Prodaju je odobrio i Pikasov unuk Olivije koji je rekao da bi njegov deda bio oduševljen što je njegov rad prodat za dobru stvar. "Moj deda je bio pionir u svemu, u ljubavnom životu, u umetnosti tako da sam uveren da bi pomogao ovu akciju", rekao je on.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala