Najzanimljiviji sajt Balkana


Ova ideja je potekla od Holandske firme Waterstudio koja je dizajnirala ovaj zanimljivi i lep projekat.Dok je sve projektovano od strane stručnjaka za plutajuću arhitekturu tj inžinjera holadnske firme Dutch Docklands.Originalno i zanimljivo veoma novčano skup,dizajn odnosno projekt, plutajućeg golf terena s plutajuća tri ostrva..

Ovi plutajući golf tereni koji će imati ukupno 18 rupa biće povezani podvodnim okeanskim tunelom sa tri plutajuća velika ostrva.Dok će ovaj kompleks biti okružen sa oko 200 vila i 45 privatnih ostrva,i  izgledaće zaista nestvarno.

Predloženo mesto izgradnje projekta tri ostrva s gofl ternima je na samo pet minuta vožnje gliserom od glavnog grada Male,na Maldivima ,dajući golferima time priliku da brzo doputuju od svojih terena.
Cena čitave izrade ovog projekta tj plutajućeg golf terena s ostrvima povezanim podvodnim tunelom iznosiće prema procenama stručnjaka neverovatnih 500 miliona dolara.!

Ova tri ostrva povezivaće podvodni tunel ispod okeana koje će dovodi golfere na različita ostrva tu će biti  i club house uradjen od stakla u koji će se dolaziti putem opet podvodnog lifta dok će na primer glavni bar će biti u fazonu akvarijuma..


Direktor Paul Van de Kamp je rekao: "Mi smo rekli predsedniku Maldiva da možemo  transformirati  Maldive od klimatskih izbeglica do klimatskih inovatora."Mi imamo i znamo način izgradnje i održavanja ovog ekološkog projekta Ovo će biti ekološki razvijeno morsko zaštićeno područje.""I da dodam,ovo će biti prvi i jedini plutajući golf u svetu koji će dolaziti u kompletu sa spektakularnim pogledom na okean."

Inače više od 80 posto od 1.190 koralnih ostrva u Maldivima se nalaze više od jednog do dva metra iznad nivoa mora

Ovaj projektat se očekuje da će započeti najkasnije ove godine,i bi trebao biti spreman po planovima projektanata za golf igru do kraja 2013.godine dok puni razvoj se očekuje 2015.godine..

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala