Najzanimljiviji sajt BalkanaHaftor Džulijus Bjonson  podigao 640kg
Haftor Džulijus Bjornson sa Isladna poznat pod nadimkom Planina, oborio je rekord star gotovo 1.000 godina! I sa ovim podvigom  došao je na korak od toga da ponese titulu najjačeg čoveka na svetu.!!...

Hiljadugodišnji rekord pao je na takmičenju za najjačeg Vikinga u Norveškoj, koje predstavlja uvertiru za nadmetanje za najjačeg čoveka na planeti.

Ova prastari rekord je opisan u drevnim islandskim sagama u čijem središtu je legendarni ratnik Ormur Storolfson. Po legendi , Storolfson je podigao deblo teško neverovatnih 640 kilograma, i čak tri koraka nosio ga je na plećima. Ipak, nakon trećeg koraka, leđa nordijskog junaka nisu izdržala i Storolfson nakon toga više nikada nije bio jak kao pre.

Sada je Bjornson odlučio da na ovogodišnjem takmičenju za najjačeg Vikinga stane na crtu snagatoru iz hiljadugodišnje  legende pa je podigao kladu i napravio punih pet koraka.

Za razliku od ratnika iz legende, Planina nije imao lomova niti zdravstvenih problema nakon što je spustio deblo teže od pola tone.

"Ništa me ne može zaustaviti! Ništa me ne može slomiti!",  vikao je junak serije „Igre prestola“ nakon uspešno završenog zadatka. Dileme nije bilo, Bjornson je postao najjači Viking i plasirao se na svetsko prvenstvo.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala