Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija: austrijiski policajac

Ako se ikada nađete u Austriji zapamtite da je glasno podrigivanje na javnom mestu zakonom kažnjivo.Da u Austriji postoji takva kazna...

uverio se jedan bečki ugostitelj Edin Mehić koji zbog podrigivanja moraće da plati kaznu u iznosu od 70 evra.

Na svom Facebook profilu, Bečlija se požalio da mora da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern. Na na njegovu nesreću, u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona.

Vi ste 7. februara u 17.15 časova u 2. bečkom okrugu Praterštern prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca“, navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.

U podužem tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo jedan kebab, kao i uvek malo ljući i sa lukom, i potom "izgubio kontrolu“ nad sobom i podrignuo.

Prema njegovim rečima, 20 metara od „mesta zločina“ je osetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo, video je policajca koji mu je saopštio da će podneti prijavu zbog kršenja javnog reda.

Najpre nije bio siguran da li se policajac šali i preko socijalnih mreža je poručio: "Hvala što se brinete da naš kraj bude bezbedniji"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1