Najzanimljiviji sajt Balkana
Fotograf iz Japana Jođi Okata otkrio je tajanstvene geometrijske oblike koji leže na dnu mora.Inače ko ne zna po podacima  američke nationalne okeanografske i atmosfreske administracije manje od pet odsto svetskih okeanskih dubina je istraženo....

,što znači da je skoro 95 odsto stvari koje leže na dnu Zemljinih mora nikada čovek nije video,pa tako i ove geometrijske oblike na dnu okeana.


Fotograf Yoji Ookata dobio je ronilačku dozvolu sa 21.godinom i poslednjih pedeset godina proveo je istražujući,slikajući i dokumentujući vodena prostranstva.Tako je nedavno dok je ronio blizu Amami Ošime na jugu Japana,Okata je spazio nešto što nikada pre u svom životu nije video:geometrijske peščane paterne skoro dva metra u prečniku,na dubini od 25 metara.

Kada se vratio sa kolegama i TV ekipom postavili su podvodne kamere i snimili "Krivca" za ove neobične geomtrijske podvodne oblike.

Neobično lepe podvodne geomtrijske linije malo umetničko delo prirode je stvorila jedna vrsta male naduvane ribe (smatra se jednim od najotrovnijih kičmenjaka na svetu), a kao razlog za izradu geometrijskih krugova je  kako su okeanografski stručnjaci utvrdili – njeno udvaranje.

Na taj način mužjak ove ribe privlači ženke,koje imaju istančan ukus što su krugovi kompleksniji,to je veća verovatnoća da će do parenja doći.A kada do parenja dođe, jaja se polažu u samo središte kruga.Neobično zanimljivo i neverovatno zar ne?!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala