Najzanimljiviji sajt Balkana
Kako prenosi techcrunch.com dvoje Švedski preduzetnika su ovih dana započeli prodaju svojih "nevidljivih bicikl kaciga"Nevidljive bicikl kacige izgledaju moderno i ima ih u svim bojama ali su za sada dosta skupo rešenje za bezbednost biciklista....

Hovding kragna tj kaciga se nosi oko vrata koja se veoma brzo naduvavajući se pretvara u vazdušni jastuk kada motociklista ili biciklista strada u saobraćajnoj nesreći."Nevidljiva" kaciga koristi punjive baterije a ona sama poseduje u sebi akcelerometar i žiroskop,koji se koriste za otkrivanje svih vrsta nasilnih pokreta koji mogu da se velikom brzinom aktiviraju u saobraćajnoj nesreći bicikl.

Nevidljivu kacigu pokreće gas i mala pumpa koja ispuni kacigu helijumom tako da deluje kao airbag,gotovo istog trenutka stvarajući kapuljaču oko glave kako bi se ublažio udar o asfalt,automobil ili bilo koju drugu prepreku na koju naiđe biciklista ili motorista.

Naravno da dodamo i to da  se ova "nevidljiva kaciga ili da bolje kažemo naduvavajuća kaciga može iskoristiti samo jednom,zbog toga i proilazi da je dosta skupa investicija jer se može koristiti samo jednom!Ipak...realno ako pogledamo mala je to cena koju će platiti oni koji se budu odlučili za ovu kacigu ako se ima u vidu da je postotak od smrti prilikom saobraćjanog udesa bibikliste i motornog vozila velika.

Ana Haupt i Terese Alstinat su razvili ovu ideju kao deo njihovog industrijskog dizajna na master na univerzitetu Lund u ŠvedskojNjih dvoje je proveo poslednjih sedam godina u razvoju proizvoda i za to su potrošili gotovo neverovatnih 6,3 miliona evra u finansiranju rizičnog kapitala.
Hovding (kompanija koja prodaje ove "nevidljive"kacige) sada na prodaje na svom web sajtu kacige po ceni od 597 dolara!A vi u nastavku pogledajte u videu o kakvoj je kacigi reč tj neviljivoj kacigi

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala