Najzanimljiviji sajt Balkanaavion pokrenuo
Snagator Franc Milner (44) iz Austrije pre neki dan je na bečkom aerodromu Švehat iz hangara izvukao, koristeći samo svoju snagu Boing 777 Jumbo koji je težak neverovatne 142 tone.!Sa ovom vučom aviona....

sopstvenom snagom austrijanac je upisao šesnaesti rekord u Riplijevo izdanje  knjige verovali ili ne....

Na erodromu Švehat pred nekoliko hiljada gledalaca, i ekipom popularne emisije “Galileo” Milner, koji nosi inače nadimak "austrijska stena", izveo je kako je sam rekao do sada najteži projekat u svom životu.

Na početku poduhvata bilo je problema jer je avion Boing 777 Jumbo duže vreme bio parkiran u hangaru, pa  su se točkovi “zalepili” za asfalt. Zato su morali da ga pomere nekoliko metara, kako bi se točkovi pokrenuli. Zatim  je na scenu stupio snagator Milner, koji je, “penjući se” po merdevinama polegnutim na aerodromskom  asfaltu avion najpre pokrenuo, a zatim, uspravljen, vukao još 14,5 metara.!

Tako da je na svoje i oduševljenej posmatrača ovog zanimljivog rekorda uspeo da postavi novi rekord vuče sopstvenom snagom u ovo slučaju aviona.

Ovo je bilo ekstremno naporno, apsolutno brutalno iskustvo, ali osećam se dobro.Možda više nisam u cvetu mladosti, ali zdravlje me služi. Želim da ostvarim još neke ciljeve, koji su možda i kolosalniji od Boinga” izjavio je zadovoljni Milner, koji još ne planira da se penzioniše usput  ne otkrivajući detalje u vezi predstojećeg kolosijalnog poduhvata.

Austrijanac Franc se do sada trinaest puta upisao u Ginisovu knjigu rekorda, a ovo mu je šesnaesti rekord koji će biti objavljen u izdanju Ripllijevog verovali ili ne.

Među njegove poslednje neverovatne poduhvate ubrajaja se i vuča dvanaest povezanih fijakera, te okretanje ogromnog panoramskog točka na bečkom Prateru.Pogledajte kako je to bilo vući avion od 142 tone.....

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala