Najzanimljiviji sajt Balkana500 dinara
Svi znamo da falsifikat novčanice mora da izgleda što vernije kopiji da bi se ona mogla podvaliti . Ipak dvojica stanovnika belorsukog grada Baranavičija pokušali su da predaju srpske dinare vrednosti od 500 dinara i 200 dinara i da ih zamene kao evro....

Nemenovani 59-godišnjak i 26-godišnji građanin grada Baranavičija pokušali da zamene novčanice u vrednosti od 500 i 200 evra u kancelarijama banke.

Kakav je falsifikat u pitanju, najbolje govore fotografije.srpski evro 500

Novčanica od 500 dinara, na kojoj je naš naučnik Jovan Cvijić, izmenjena je tako što je na mestu gde inače piše njegovo ime ubačen deo na kojem piše "evro"
Takođe su skinute i oznake dinara i umesto njih stavljene one koje označavaju zajedničku evropsku monetu, iz dodatak zvezdica sa zastave Evropske unije.


Na isti način je i srpska novčanica od 200 dinara promenjena u 200 evra.
srpski evro 200
Prvi slučaj podvale falsifikovanog srpskod dinara pretvorenog u evre je zabeležen kada je 26-godišnjak u banci pokušao da razmeni 200 "srpskih evra". Naravno, radniku banke je novčanica bila čudna, pa je odlučio da je proveri.

Muškarac koji je pokušao da je podvali izjavio je da je tu novčanicu kupio na Krimu.

Nakon što se desio drugi slučaj, Državna komisija za forenzička ispitivanja preporučila je građanima da razmenu novca vrše samo u zvaničnim menjačnicama, kako ne bi bili ovako prevareni.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1