Najzanimljiviji sajt Balkanahteo se ubiti zbog selfie-a
Danny  Bowman (19) iz Velike Britanije je znao po 10 sati dnevno pokušavati da uslika savršeni "selfie". Tinejdžer je toliko bio opsednut savršenim autoportretom da bi dnevno znao da napravi i po 200 fotografija svog lica sa iPhoneom..


Na kraju je Deni prestao ići u školu i zatvorio se u kuću zbog svoje opsednutosti tj  konstantnim slikanjem samog sebe tkz "selfie"

Snimanje selfija je danas je u porastu i postao je trend na društvenim mrežama.Da ovkav vid slikanja može da izazazove i negativn posledice po psihu čoveka pokazuje i prmer mladića  Dannyja

Ispisao se iz škole, nije napuštao kuću šest meseci, smršao je 12 kilograma želeći izgledati što bolje na svojoj "selfie" fotki  a prema roditeljima je postao agresivan kada su ga pokušavali zaustaviti u njegovoj opsesiji.

U dramatičnom pokušaju da pobegne od neverovatne opsesije, Deni se predozirao tabletama.Na njegoviu sreću život mu je spasila majka Peni

Britanski mediji veruju da je Deni Bovman prvi britanski zavisnik o selfijima. Nakon pokušaja samoubistva, Danny se polako vraća u normalan život nakon intenzivne nege u bolnici.Kao i lečenja od zavisnosti o tehnologiji, opsesivno-kompulsivnog poremećaja te dismorfično telesnog poremećaja odnosno straha od ružnoće.

"Pokušavao sam snimiti savršeni selfie i kada sam shvatio da to nije moguće hteo sam umreti.Izgubio sam prijatelje, školu, zdravlje, a zamalo i život," rekao je Deni britanskim medijima

Vodeći psihijatar na klinici gdje se Danny lečio od zavisnosti otkrio je da je smimanje selfija toliko rašireno da se sada u medicini i kod doktora to smatra mentalnim poremećajem.

"Denijev slučaj je naročito ekstreman, rekao je dr. David Veal čija je kllinika pomogla Dannyju da se 'skine' s iPhonea.

Ipak ovo je postalo ozbiljan problem. Nije stvar taštine.To je roblem mentalnog zdravlja sa velikom stopom samoubojstava" dodao je na kraju Dr.David Veal

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala