Najzanimljiviji sajt Balkanapolicija zaustavila samonavodeće google vozilo

Policajac iz države Kalifornija u SAD, zaustavio je jedan automobil zbog prespore vožnje,ali kaznu nije mogao da napiše! Jer radilo se o samonavodećem "Google" automobilu koji nema vozača!...Policija mesta Moutan View, u kome se nalazi sedište internet komapnije "Google2 i gde ispituje svoje automobile bez vozača
Kako su izjavili uz kompanije "Google" policajac primetio da se vozilo kreće sporo brzinom od 24 milja na sat (ili 38 kilometara na sat) u zoni od 35 milja na sat.

Iako je policajac shvatio da je reč o "Google" autonomnom vozilu, morao je da ga zaustavi i kontaktira "osobu za volanom". Jer kalifornijski zakon nalaže da i u takvim automobilima neko mora biti na mestu vozača, iako ne kontroliše kretanje.

A komapnije "Google" je na svom zvaničnom blogu odgovrila da samonavodeći automobill nije dobilo kaznu.

"Prespora vožnja? Ali ni ljudi se ne zaustavljaju često zbog toga", navela je tehnološka kompanija.

Policija u Mountain view( Moutan viju) navodi da se redovno sastaje s predstavnicima "Google"-a kako bi se osigurao bezbedan rad njihovih samonavodećih vozila.

Takva vozila, koja se ispituju na kalifornijskim putevima, prema podacima „Google“ komapnije, u proteklih 6 godina imala su 11 manjih saobraćajnih incidenata.

Kalifornijska policija navodi da je u većini udesa kriv bio vozač drugog vozila.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala