Najzanimljiviji sajt BalkanaMarios Drusiotis kiparski političar

Zamenik ministra energetike, trgovine i turizma, Marios Drusiotis, iznenadio je pozitivno javnost u ovoj zemlji jer seu pismu predsedniku Republike Kipra požalio da godinu dana prima platu, a ništa ne radi bukvalnon ništa!...Zamenik ministra Marios Drusiotis objasnio je da nije obavio nijedan posao otkako je u februaru 2015. godine dospeo na tu funkciju.

U pismu predsedniku Kipra Nikosu Anastasijadesu koje je ove nedelje objavljeno na sajtu dnevnog lista Filelefteros, Drusiotis tvrdi da nije dobio nikakva zaduženja i da mu njegovi pretpostavljeni nisu poverili nijedan posao otkako je stupio na dužnost.

"Smatram da je neprihvatljivo da jedan funkcioner sa koeficijentom plate A13+2 ne radi ništa", napisao je Drusiotis. Po ovom koeficijentu, kiparski funkcioneri primaju oko 5.000 evra mesečno iako prosečna zarada u ovoj zemlji, članici Evropske unije i Evrozone, iznosi 1.500 evra.

Drusiotis je ironično dodao da bi mogao i da ostane kod kuće, a država bi tako uštedela novac koji troši na električnu energiju u njegovom kabinetu.

Međutim, juče je odbio da za Frans pres komentariše svoje tvrdnje koje su uzburkale javnost na ovom mediteranskom ostrvu.Sa druge strane, kiparski ministar energetike, trgovine i turizma nazvao je postupak svog zamenika „klevetom državne funkcije“.

Prema njegovim rečima, novoimenovani zamenik zadužen je za privlačenje stranih investitora i otklanjanje administrativnih prepreka sa kojima se oni suočavaju.

Kipar je zbog finansijske krize u martu 2013. godine postigao dogovor o paketu pomoći sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom, a građani uglavnom smatraju da su političari privilegovani.

U zamenu za pomoć, Kipar je morao da smanji bankarski sektor, sprovede strukturne reforme i privatizuje državnu imovinu, dok su oporezovani depoziti u bankama veći od 100.000 evra.

Država Kipar je bila na ivici bankrota pošto su banke pretrpele velike gubitke kada je otpisan deo grčkog duga.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala