Najzanimljiviji sajt Balkana


Poljski arheolozi veruju da su na lokalitetu u blizini gradića Glivice otkrili groblje na kojem su sahranjivani pravi vampiri!Poronađeno je četiri skeleta i to na mestu gde se izvode radovi za izgradnju zaobilaznice....

Svaki skelet koji su otkrili arheolozi je bio sahranjen sa glavom između nogu.Po narodnim pričama,na ovaj način vampiri su sprečavani da pronađu put nazad u zemlju živih ljudi.

Pored njih nije bilo nikakavih predmeta,poput nakita,kopči,odeće ili drugih predmeta koji su se znali ostavljati uz pokojnika
Zbog toga je potrebno sačekati dalje analize,ne bi li se utvrdilo iz kog su veka posmrtni ostaci.Otkriće je došlo kao veliko iznenađenje za arheologe, jer su oni verovali da će na ovom, lokalitetu pronaći ostatke grobnica iz Drugog svetskog rata.

 "Vrlo je teško reći kada su ovi grobovi napravljeni", izjavio je za novinske medije poljski arheolog Jacek Pierzak.Pretpostavlja se da su nastali u ranom modernom dobu.

Arheolozi vjeruju da su sahrane napravljene na poseban način da se lokalni stanovnici sačuvaju od napada vampira. Druga teorija je da su žrtve bolovale od epidemije kolere.

Posljednje otkriće groblja vampira bilo je u blizini poljske granice u selu Stare Mierzwice 1914. godine.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala