Najzanimljiviji sajt Balkanapoljak kajak okean
67-godišnji poljak Aleksander Doba tvrdi da je prešao severni Atlantik i to uz pomoć kajaka! On je preplovio put za šest mjeseci od Portugala do Floride dugačak osam hiljada kilometara...!


Poljak Aleksander Doba stigao je na odredište u četvrtak uveče oko 23.20 sati  napisao je na poljskom na svojoj Google+ stranici, pored slike na kojoj ne može sakriti oduševljenje.


Poljak je doplovio do Cape Canaverala u žuto-belom kajaku dugom šest metara,kojeg je nazvao Olo. Avanturista duge brade, krenuo je na put 5.oktobra iz Lisabona, ali morao je zastati na Bermudskim ostrvima kako bi popravio kajak.

"Aleksander je izjavio novnarima:"Jako sam umoran jer zadnje tri noći, sam prelazio Golfsku struju, te tako da nisam mogao spavati"


Ipak on je uspeo da stigne na Floridu doduše umoran, ali dobrog zdravlja, a dočekali su ga članovi američko-poljskih udruženja plakatima podrške kao i pesmama.

Inače Aleksander Doba je u Poljskoj radio u hemijskoj tvornici u mestu Police, u blizini nemačke granice. Oženjen je i ima dvoje djece i unuka.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala