Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:pogrebna firma
Da li bi voleli da radite posao, koji se sastoji samo od šestočasovnog ležanja. Mnogi bi odmah prihvatili i rekli da ali kad pročitate možda će vam biti jasnije.....

Ovaj  bizarni"posao iz snova"  nedavno je ponudio pogrebni zavod u Vroclavu iz Poljske nudi svim zainteresovanim za  platu od 750 evra koji prihvate da šest sati dnevno, pet dana u nedelji leže u mrtvačkom kovčegu.

"Za posao nisu potrebne veštine - dovoljno je da nepokretno ležite 6 sati. Jedino što tražimo su elegantna odeća i hrabrost za neuobičajeno zaposlenje“, navodi se u oglasu koji se ove nedelje pojavio na lokalnom sajtu u rubrici za dopunsko zaposlenje.

Hrabrost i elegantna odeća potrebni su zato što se plaća za ležanje u kovčegu u izlogu pogrebnog preduzeća, prolaznicima pred očima, a poslodavac garantuje sve prema zakonu o radu: ugovor, šestočasovno radno vreme, slobodne vikende, a povrh toga i popust za sahranu u slučaju potrebe - ukoliko premine neko u porodici ležećeg službenika.

Reporteri poljskog lista Gazeta viborča pošli su tragom oglasa koji je ubrzo nestao iz ponude i obišli nekoliko pogrebnih preduzeća, ali nisu našli tog poslodavca koji traži službenika za spavanje u mrtvačkom kovčegu.

U četiri pogrebna preduzeća u samom centru Vroclava veruju da je oglas možda bio samo šala, iako bi plata odgovarala zahtevima, a takva reklama bi privukla sigurno publicitet i klijente.

Glavni problem je to što su izlozi većine pogrebnih preduzeća u centru Vroclava tako mali da u njih mrtvački kovčeg ne bi stao.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala