Najzanimljiviji sajt Balkana



Legendarne i kultne stare video igre
Prva video igra  koje će biti uvršćene u novootvorenu "Kuću slavnih video igara" je igrica Pong!
Naravno  slede potom ostale stare kultne video igre koje su je  uvele milione korisnika u video igrice kao vrrstu elektronske zabave,..

legendarni Doom koja je pokrenula raspravu o ulozi igara i nasilja u društvu i Super Mario Bros i druge....

Prvih šest video igrica koje ulaze u Kuću slavnih potiču iz različitih perioda i platformi, ali je svima zajedničko to da su imale snažan uticaj na industriju video igara,(op.aut. i na one malo starije genracije ;) ) popularnu kulturu i društvo u celini, navodi se u saopštenju "Strong National Museum of Play" iz Njujorka.

Pored igrice Pong, koja se pojavila davne1972 .godine, Doom iz 1993. godine i Super Mario Bros iz 1985, Naravno tu je i poznata kultna arkadna video igrica  Pacman iz 1980, godine kao i ruski "Tetris" iz 1984. godine i "World of Warcraft" iz 2004. koja je uvukla milione gejmera u svoj online virtualni svet.

Novoosnovana Kuća slavnih video igara osnovana je kako bi se odalo priznanje industriji koja može da se meri sa Holivudom. Opisan kao muzej igre, Strong, u okviru kog se nalazi i Kuća slavnih igračaka, već godinama čuva i prikuplja igre i predmete vezane za ovu vrstu zabave.

Prve "stanare" Kuće slavnih igara izabrao je žiri sastavljen od novinara, univerzitetskih profesora i stručnjaka za istoriju video igara na osnovu liste od 15 finalista, među kojima su bili "Angry Birds", "FIFA'', "The Legend of Zelda''. "Minecraft'', "The Oregon Trail'', "Pokemon'', "The Sims'', "Sonic the Hedgehog'' i "Space Invaders''.

Više od 150 miliona Amerikanaca danas igra video igrice, od kojih 42 odsto više od tri sata nedeljno. Prošle godine, industrija je prodala više od 135 miliona igara i ostvarila obrt od preko 22 milijarde dolara, ističe se u izveštaju Udruženja softver zabave (ESA).

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar



Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala