Najzanimljiviji sajt Balkana
Na daleko čuveni mornar Popaj koji je svoju snagu crpeo iz svima dobro poznatog spanaća crtani junak iz detinstva mnogih ,morepolovac s lulom ustima,danas je napunio ravno 83 godine...

Amerikanac Elzi Krajsler Segar je na današnji dan udahnuo život  muškarčini mornaru Popaju davne 1929. godine 17. januara  u  stripu Thimble Theatre.

Glavni junak Kastor se sa drugom Hamom uputio na prekookeansko putovanje, kada se obratio čoveku u mornarskom odelu s tetovažom sidra na ruci rečima: "Hej ti! Da li si ti mornar?".Dok se dimila mornarska lula i žmureći na jedno oko, Popaj je tada rekao "Jok, mislim da sam kauboj."

Od tada je Mornar Popaj je postao sastavni deo stripa Thimble Theatre da bi postao toliko popularan da je i strip promenio ime u Mornar Popaj.

Svoju ekranizaciju,Popaj je doživeo između 1933. i 1957. godine napravljeno kada je napravljeno skoro  230 kraćih epizoda, kao i tri duža animirana filma o Popaju: Mornar Popaj sreće Sinbada moreplovca,Popaj susreće Ali Babinih 40 razbojnika  i Aladin i njegova čarobna lampa

Čuveni "Mornar Popaj" do 1988. godine je "nagurao" impozantnu brojku od 630 crtaća , na film su Popaj prvi put pojavio daleke 1980. godine.Film je režirao čuveni Robert Altman. Mornara je igrao Robin Vilijams, a Olivu Šeli Duval.
Šta reći samo na kraju nego srećan ti rođendan Mornaru Popaju uveseljavaj i dalje decu širom sveta.!
izvor:rts.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala