Najzanimljiviji sajt Balkana

poruka Jeremiah Burke Titanic
19-godišnji Jeremiah Burke iz Corka iz Irske je 1912.godine bio putnik iz 3 klase na brodu Titanku.U noći kada je Titanik počeo da tone one je tada bacio u okean bocu s porukom....

Ovih dana je poruka iz boce kako piše BBC poklonjena muzeju Cobh za očuvanje baštine grada Corka.

Ovaj vredan komadić istorije s Titanika je poklonila je jedna od Jeremiahovih daljih rodjaka...
 Pre polaska za Ameriku Jeremiah je bocu dobio od svoje majke.

Kada je Titanik u noći 15 aprila 1912. počeo da tone 19-godišnji Jeremiah napisao zadnju poruku s tonućeg Titanika i ubacio je u bocu potom u okean

 Boca koju je bacio Jeremiah s Titanika je plutala okeanom godinu dana,a igrom slučaja pronadjena je na obalama grada Dunkettle, samo par kilometara udaljenog od njegovog rodnog mesta.

U poruci,koju je Jeremiah s Titanika te kobne noći napisao stoji: "Zbogom svima sa Titanica. Burke iz Glanmirea u Corku".
poruka boca titank

Po nekim pričama na boci koju je bacio u okean navodno je bila i jedna pertla sa njegove cipele.Ova poruka je bila u vlasništvu porodice Burke skoro 100 godina.


Jeremiah je krenuo za Ameriku sa rodjakom Norom Hegarty,gde je trebao se videti sa svoje dve sestre koje su živele u SAD, na njihovu žalost to se nikada nije desilo,Jeremiah i Nora su se utopili tog kobnog 15 aprila.

Majka Jeremiaha danima nije znala šta je sa njenim sinom.Na žalost smrt sina nije mogla preboleti tako da je  i ona umrla godinu dana posle sinove smrti.I nikada nije saznala za pismo iz boce koje je njen sin bacio u okean koje je doplovilo do irskih obala.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala