Najzanimljiviji sajt Balkanatraka za šetace
U velikim svetskim metropolama se živi ubrzano i nema mestu nikakvoj sporosti pa čak ni na ulicama.Veoma veliki problem u tim svetskim metropolama predstavljaju šetači kojji razgovaraju ili biraju brojeve....

sa svojih moblinih telefona, te tako usporavaju "protok" na trotoarima drugim šetačima..

Imajući to u vidu, National Geographic je napravila zanimljiv ekspirment oni su "prepolovili uzduž" obični trotoar.Prema ovoj zamisli dobili su dve šetačke trake, "sporu trotoar traku" za šetače sa mobilnim telefonima a "brzu pešačku traku" za  one koji ne razgovaraju na mobilni telefon.

Ovu neobičnu ali zanimljivu ideju deljenja trotoara na dva dela za šetače sa mobilnim telefonima i za šetače bez mobilnih uređaja možete videti na veoma prometnoj  18. ulici u Vašingtonu, SAD.
traka za šetače SAD
Ovu privremenu trotoar traku za "mobilne šetače" su napravili u sklopu  socijalnog eksperimenta za novu tv naučnu seriju " Mind Over Masses" National Geographica.

Naravno kada govorimo o ovome treba dodati da je većina šetača u Vašigtonu ispoštovala oznake na trotoarima te su uredno prelazili na stranu koja im je u tom trenutku odgovarala.

Da li će ovo nekada u budućnosti postojati ostaje da se vidi mada, ovo i nije toliko loša ideja zar ne ?

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala