Najzanimljiviji sajt Balkanaposlednja fabrika audio kaseta SAD

Audio kaseta, starije genereacije se dobro sećaju...Pitanje, kad ste zadnji put videli ili koristili audio kasetu,verovatno pre više od 10-ak godina. Uprkos tome što su audio kasetu potisnuli nekadašnji CD diskovi i današnji USB fleševi kasete se još uvek nalaze put na tržištu i prodaju se! Zahvaljujući "National Audio Company" (NAC) poslednjoj fabrici audio kaseta...

u svetu koja se nalazi u Springfildu, u državi Misuri i koja još uvek radi punom parom !

Nacionalno Audio Društvo (NAC) osnovano još 1969 godine nije prestala sa radom uprkos razvoju tenologije kao i razvoju kojekakvih audio tehnoloških uređaja.Fabrika kaseta iz Misurija je samo prošle 2014. godine proizvela je oko 10 miliona kaseta.!

Poizvođač kaseta iz Springfilda u Misuriju kaže da je ove 2015. godine imao najbolju godinu od početka svog rada 1969.godine.

"Možete opisati naš model rada kao tvrdoglavost i glupost. Previše smo tvrdoglavi da bismo odustali i iuvek smo znalida će se kasete jednog dana vratiti u modu", rekao je predsednik kompanije "National Audio Company" (NAC) Stivi Step.

Step kaže da je uvećanju posla njegove kompanije najviše doprineo današnji "retro pokret".

"Ima nostalgije u držanju kasete u vašim rukama", dodao je on. NAC danas sarađuje s velikim izdavačima kao što su Sony i Universal, ali ima i manje ugovore s nezavisnim bendovima koji, prema Stepovim rečima, još uvek žele "topao analogni zvuk".

Na kraju vam ostavljamo video da malo zavirite ( a i mlađi saznaju) kako to izgleda poslednja fabrika audio kaseta:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala