Najzanimljiviji sajt Balkanaposlednja želja
Kao što svi znamo testament je poslednja prilika da ljudima kažeu šta zaista mislite pre nego što napustite ovaj svet ili da urade nešto nebično pre smrti.Neke poznate su testament kao i poslednje želje shvatili prilično bukvalno. ....

O njihovim čudnim a nekada i zanimljivim poslednjim željama i dan dans se priča godina posle njihove smrti.U nastavku teksta imaćete priliku da saznate šta su to izjavljivale i želele na samrti poznate ličnosti tj ljudi...

Poslednja želja komičara Džek Beni
Džek Beni je bio poznati američki komičar, jedna od najvećih zvezda radija, a posle je postao i popularna televizijska zvezda. Pre nego što je u 80. godini preminuo od raka pankreasa u oktobru 1974. Beni je uredio još jedan, poslednji romantički gest za svoju suprugu Meri Livingston.Džek Beni i Meri Livingston su u braku bili 48 godina. Komičareva poslednja volja bila je da njegova voljena supruga svake godine na godišnjicu njegove smrti prima po jednu crvenu ružu, kao simbol ljubavi i privrženosti. Ovaj običaj trajao je sve do njene smrti, osam godina kasnije.

Poslednja želja slavne Merlin Monro
Istorija je Merlin Monro upamtila kao problematičnu i hirovitu divu. 'Najlepša plavuša' sveta je preminula sa samo 36 godina, zvanično od prevelike doze pilula u kombinaciji sa alkoholom. Iako mlada, glumica je već imala spremljen testament. Njime je sve svoje stvari zaveštala svom mentoru i treneru glume Li Strasbergu.  Strasberg sa njenim stvarima nije učinio ništa. Tek posle njegove smrti 1982. njegova udovica je lične predmete slavne glumice dala na aukciju. Prodate se za neverovatnih 13,4 miliona dolara.

Poslednja Dženis Džoplin
Još jedna diva napustila je svet mlada. Samo dva dana pre nego što će preminuti, Dženis Džoplin je promenila svoj testament. U njemu je ostavila 2.500 dolara kako bi se organizovala posthumna zabava u njenu čast u njenom omiljenom klubu. Naravno, žurka je trebalo da traje celu noć.

Poslednja želja Frederika Bauera
Najveći broj ljudi nije čuo za, ali je sigurno kupovala jedan njegov proizvod. Naime, reč je o čoveku koji je izmislio "Pringls" konzervu za poznati čips. Kada je umro tražio je da bude sahranjen u jednoj od njih.

Poslednja želja Džin Rodenberi
ne bi smo mogli reći želja ali mu jeodata pošta na jedan veoma lep i neobičan načinKo ne zna on je vorac originalnih „Zvezdanih staza”. Kada je 1991. godine preminuo od srčanog udara, njegov pepeo je poslat u svemir.

 Poslednja želja mađioničara  Hari Hudini
Jedan od najvećih iluzionista i mađionničara, umro je davne 1926. godine. Međutim, pre smrti, Hudini se sa svojom ženom dogovorio o tajnom znaku koji će samo njih dvoje znati i koji će on upotrebiti da je kontaktira posle smrti. Njegova supruga je zbog toga svake Noći veštica, kada su duhovi najbliže svetu živih, održavala seanse u pokupaju da kontaktira preminulog supruga. Priča kaže da joj se on nikada nije javio.

Poslednja želja Čarlsa Dikensa
Jedan od najvećih britanskih autora svih vremena,  u svom testamentu dao je jasne instrukcije. Tvorac „Božićne priče” je želeo da ga svet pamti isključivo po njegovim delima. Zbog toga je zahtevao da se nikada ne podižu spomenici ili spomen-ploče u njegovu čast. Poslednja želja velikog pisca nije ispunjena i spomenici u njegovu čast danas postoje širom sveta.

Rimski pesnik Vergilije njegova poslednaj želja
Poslednja želja još jednog pisca na kraju nije uslišena.on je tražio je da se njegov najpoznatiji ep „Enejida” spali posle njegove smrti. Ovo, naravno, nije učinjeno, pa brojni ljubitelji umetnosti i danas mogu da uživaju u ovom delu.

Poslednja želja vojskovođe  Napoleona Bonaparte
Osim mnogih priča iz života, čuvenog osvajača Napoleona Bonapartu prati i jedna neobična anegdota koja se navodno desila neposredno pred njegovu smrt. Naime, Bonaparta je navodno na samrti tražio da bude ošišan na ćelavo, a da njegova kosa bude podeljena njegovim prijateljima.

Džeremi Bentam
.....je bio britanski filozof, reformator pravnog sistema i osnivač utilitarizma. Razvio je moralni i filozofski sistem koji se zasniva na ideji da su ljudska bića racionalna, sebična stvorenja, odnosno da teže što većoj koristi.Njegova poslednja želja bila je jedna od najoriginalnijih. Naime, on je tražio da posle smrti njegovo telo bude preparirano, obučeno u njegovo odeću i javno izloženo. Ono se i danas nalazi na koledžu u Londonu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala