Najzanimljiviji sajt Balkana


Japanske poslovne žene dobile "rame za plakanje"


Japanske poslovne žene koje na poslu "puknu" od stresa i počnu da plaču, a nemaju nikoga s kime bi mogle podelile tugu ili stres i ko bi im obrisao suze s lica, dobile su krajnje jedinstveno i bizarno rešenje ovog problema....

Poslove žene u Japanu pod velikm su stresom i često trpe čak i seksualno uznemiravanje. Naravno, to dovodi do ranih zdrvastvenih problema.

Taj momenat kada japanske poslovne žene počnu da psihički ili emocionalno "pucaju po šavu" prepoznala je jedna firma iz Japana koja je odlučila da ponudi jedinstveun uslugu svojim klijentkinjama.

U Tokiju, od pre nekoliko dana tačnije od 24 septembra poslovne žene će imati mogućnost da od firme "Ikemeso" iznajme muškarce koji će im brisati suze i ponuditi "rame za plakanje". I to po ceni od 65 dolara!

A, sve funkcioniše na ovaj način: prvo japanske poslovne žene nazovu službu i izaberu jednog od sedam muškaraca u ponudi, koji dolaze na vaše radno mesto i pokušavaju vas osloboditi stresa. Ukoliko ste već "u suzama", on će doći i utešiti vas tako što će vam brisati suze.Ako ne možete zaplakati i tako se osloboditi stresa, izabrani mladić - "rame za plakanje", će vam pustiti neki emotivni film, koji će vas dovesti do suza.

Nakon što se isplaču, skoro sve klijentkinje tvrde da se osjećaju bolje.

Idejni tvorac ovog projekta, Hiroki Terai, objasnio je da žene u Japanu žive pod ogromnim stresom, naročito ako rade u Tokiju.

I dok mnogi smatraju da je ideja za jednu ovakvu agenciju potpuno neumesna čak i besmislena Terai tvrdi da non stop dobijaju nove zahteve. I on takođe kategorično tvrdi da ovo što je "izmislio" može biti samo korisno za žene.

"Većina žena danas radi u poslovnom okruženju gde dominiraju muškarci, radoholičari. Upravo zato, one se povremeno slome. Mi smo onda tu da im ponudimo utehu, posle koje će se sigurno osećati bolje", kaže tvorac neobičnog i zanimljivog servisa Terai.

Inače, naziv fime "Ikemeso" nastao je kombinacijom dve japanske reči ikemen - ( u prevodu zgodan muškarac) i reči mesomeso -(što u prevodu znači plakanje).
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1