Najzanimljiviji sajt Balkana

rodiće sopstveno unuče

Žena iz Velike Britanije poznata u javnosti kao "Gospođa M" (60) postaće prva žena na svetu koja će roditi sopstveno unuče!." Gospođa M" tvrdi da je....

poslednja želja njene ćerke koja je umrla 2011. u 28. godini života od raka debelog creva, bila da baš ona rodi dete začeto od njenih zamrznutih jajnih ćelija.

Majka odnosno "Gopođa M" koja se mesecima borila da dobije pravo na zamrznute jajne ćelije svoje pokojne ćerke, kako bi začela dete, konačno je dobila sudsku dozvolu. Za oplodnju ove buduće bake - majke, će biti upotrebljena sperma donora.

Pokojna ćerka gospođe M., očajnički je želela da ima decu i pre nego što se podvrgla lečenju raka, dala je da se njene jajne ćelije zamrznu. Međutim, nikada nije imala vantelesnu oplodnju, jer se njeno zdravstveno stanje nikad nije popravilo.

Ona je tako zatražila od majke da ona iskoristi njene jajne ćelije, ali nije s advokatima napravila bilo kakav ugovor o tome, zbog čega se “Gospođa M.” pet godina borila sa sudom pokušavajući da stekne pravo na to da rodi sopstveno unuče.

Takođe, jedan od razloga zbog kojih je proces tako dugo trajao leži u tome što je majka i sama lečena od raka dojke i što postoji opravdana zabrinutost da bi trudnoća mogla da poveća rizik od povratka bolesti.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala