Najzanimljiviji sajt Balkanasrebrna žena
Rouzmeri Džejkobs koja ima 71godinu i koja živi u Sjedinjenim državama,kada je imala 11 godina je dobila običnu prehladu,tada joj je doktor preporučio da stavlja kapi za nos sa koloidnim srebrom.Četiri godine kasnije, Rouzmeri je kada je otišla kod lekara je....

saznala da boluje od argirije,to je bolesti koja nastaje usled vezivanja čestica srebra za pigment.

Zbog toga već 60 godina živi sa srebrnom kožom.Vremenom je Rouzmerina koža postajala sve "plavlja", jer se srebro akumuliralo u telu. Tokom odrastanja, vršnjaci su je zadirkivali i nazivali zombijem, a neki su joj govorili da "skine tu karnevalsku šminku".Zbog čudnog izgleda niko nije želeo da joj priđe, pa je ceo život provela sama.

U 36. godini podvrgla se postupku uklanjanja gornjeg sloja kože. Nakon šest meseci rane na licu su zarasle, ali su se srebrni delovi i dalje videli.

"Nikada nisam poželela da tužim lekara.On je bio dobra osoba koja je počinila tragičnu grešku.Čitao je oglase farmaceutskih kompanija umesto stručne literature" kaže Rouzmeri Džejkobs.

Ona dodaje da su je i poslodavci odbijali zbog boje kože, ali je na kraju ipak uspela da se zaposli kao učiteljica. Sada je u penziji i pokušava da skrene pažnju ljudima na probleme koje mogu izazvati preparati sa koloidnim srebrom.

"Boja moje kože se menjala tako sporo, da sam primetila tek kada je bilo prekasno. Ljudi moraju da znaju da takvi preparati mogu da im upropaste život"kaže Rouzmeri.

Osim ireverzibilne promene boje kože, argirija nema nikakve posledice po zdravlje čoveka. Najpoznatiji pacijent koji je patio od ove bolesti bio je Pol Karson, poznat pod nadimkom Veliki Štrumpf, koji je ove godine umro od srčanog udara
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala